Ga naar de mobiele website
^ Top

Vrouw zwaait met afgehakt kinderhoofd bij metrostation in Moskou

Eerder op de dag werd een kinderlichaam zonder hoofd aangetroffen bij het blussen van een brand in een appartementsgebouw.
MOSCOW ¿¿¿ TV / YouTube Eerder op de dag werd een kinderlichaam zonder hoofd aangetroffen bij het blussen van een brand in een appartementsgebouw.
Een metrostation in Moskou is vanochtend afgesloten na meldingen van een in het zwart geklede vrouw die met het afgehakt hoofd van een kind zwaaide en ermee dreigde zichzelf op te blazen. Volgens Russische media riep de vrouw 'Allahu Akbar'.

Volgens LifeNews was het slachtoffer een meisje, geïdentificeerd als Nastya M. Het kind werd in haar slaap vermoord. De moeder van het kind werd bewusteloos door de hulpdiensten afgevoerd.

'Allahu Akbar'
Volgens Lifenews.ru vroeg een agent de vrouw aan het metrostation haar documenten te tonen, waarop ze het kinderhoofd uit een tas haalde en begon te schreeuwen dat ze het kind had vermoord.

Een reporter van de krant RBC meldde dat ze de vrouw 'Allahu Akbar' ('God is groot') hoorde schreeuwen.

"Ik was op weg naar huis", verklaart journaliste Polina Nikolskaya aan Reuters. "De vrouw stond bij de ingang van de metro en ze trok mijn aandacht omdat ze 'Allahu Akbar' riep. Ik zag dat ze een bebloed hoofd in haar armen had, maar ik dacht dat het niet echt was. Omstanders zeiden me dat het wel echt was".

Op videobeelden hoor je de vrouw roepen over het einde van de wereld en verklaren dat ze een terroriste was.

Onderzoekers zeiden dat het vermoorde kind drie of vier jaar was en dat de kindermeid het kind had vermoord in de flat van de ouders van het kind, dat de kindermeid vervolgens in brand stak. Het motief voor de moord is nog onbekend.

Het incident greep plaats nabij het metrostation Oktyabrskoye, in het noordwesten van de stad.

Brand
Eerder op de dag kwam het bericht dat de politie een kinderlichaam zonder hoofd had gevonden bij het blussen van een brand in een appartementsblok in Moskou.  De vrouwelijke dader was de oppas van het slachtoffer en heeft het appartement in brand gezet.

Mentaal instabiel
De Russische politie maakte bekend dat de vrouw geen bom bij zich had. De vrouw van tegen de veertig jaar oud uit Oezbekistan zal psychisch worden onderzocht. Volgens een Russische onderzoekster is ze mentaal instabiel.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug