Vrouw zit het hele weekend vast in lift werkgever

Een vrouw drukt op een knopje in de lift.
thinkstock Een vrouw drukt op een knopje in de lift.
Een vrouw is maandag gered nadat ze het hele weekend, vanaf vrijdagavond, vastgezeten heeft in de lift van een huis in New York waar ze al 18 jaar lang als schoonmaakster werkt. De vrouw ligt nu in stabiele conditie in het ziekenhuis.

Het huis waar de vrouw vastzat is eigendom van Warren Stephens, de CEO van de investeringsbank Stephens. De man was met zijn familie een weekend de stad uit terwijl de schoonmaakster, Marites Fortaliza, nog in het huis aanwezig was.

De 53-jarige vrouw wilde vrijdagavond de lift pakken, maar kwam vast te zitten tussen de tweede en derde verdieping van het vijf verdiepingen tellende huis in Manhattan.

Uitgedroogd

Pas rond tien uur ’s morgens op maandag merkte de familie op dat de lift niet werkte en schakelde ze de brandweer in. De brandweermannen schrokken toen ze Fortaliza in de lift vonden. “We kwamen voor een lift die vastzat, niet voor iemand die vastzat in de lift”, klinkt het.

De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis en maakt het goed. Volgens de autoriteiten was ze uitgedroogd, maar is ze inmiddels in stabiele conditie.

Het is niet bekend of de vrouw een mobiele telefoon bij zich had toen ze vastzat in de lift of dat de noodknop van de lift werkte. De lift werd afgelopen juli nog geïnspecteerd en toen goedgekeurd.

Opgelucht en dankbaar

De familie Stephens laat via een woordvoerder weten dat ze “erg opgelucht en dankbaar zijn” dat het goed gaat met Fortaliza, die ze “als familie” beschouwen. De familie zal de oorzaak van het incident onderzoeken en “gepaste maatregelen zullen worden genomen om te voorkomen dat dit ooit nog voorkomt.”

Wolkenkrabbers in Manhattan.
AFP Wolkenkrabbers in Manhattan.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Van den Bulck

  Extra overuren en nacht en weekenpremie eisen. En vergeet pijn en smarten niet plus emotionele schade. Zeker in Amerika, kassa kassa !

 • Guy Bevers

  Extra overuren.

 • Frederik De Coster

  Op die alarm knoppen van de lift moet je niet al te hard vertrouwen , heb het letterlijk zelf al meegemaakt van iemand die belde vanuit de noodknop op een lift in een bedrijf niet zover van waar ik werk die bij ons terecht kwam ( wij hebben niets met liften te maken ) , dus heb ik mooi die mannen van OTIS mogen bellen om het boeltje daar te gaan redden ...

 • Dirk Bolle

  Je wilt niet weten hoeveel communicatiesystemen in liften slecht of niet werken. Dat is echt een probleem bij vele liften in België. Onderhoud geven aan een lift en deze fatsoenlijk testen...nee hoor, geen tijd voor, maar de eigenaar betaald er wel voor. Ze wachten wel tot de keuringsdienst er iets van zegt en dan zien ze wel.

 • Dieter Binst

  Tip: als je alleen in een gebouw bent, neem de lift niet