Vrouw wordt in toilet aangezien voor transgender en dat heeft walgelijke gevolgen

Ze werd aangezien voor een transgender in de toiletten van de Amerikaanse supermarktketen Walmart in Connecticut en naar eigen zeggen "walgelijk" behandeld. Maar Aimee Toms laat het daar niet bij.

De 22-jarige Amerikaanse was haar handen aan het wassen in het vertrek van de vrouwentoiletten toen ze werd aangesproken door een andere klant. "Jij hoort hier niet", kreeg ze te horen. "Hoepel op." Aimee weigerde waarna de klant met opgestoken vinger riep: "Jij bent afstotelijk". Daarna stormde de boze klant naar buiten.

Het haar van Aimee was opgestoken en ze droeg een pet. De vrouw realiseerde zich dat die klant haar verkeerdelijk voor een transgender had aangezien. Het is een incident dat het debat in de Verenigde Staten mogelijk nog zal verhitten. Recent had de staat North Carolina bekendgemaakt dat het mannelijke transgenders wil weren uit vrouwentoiletten.

Supermarktgigant Target kondigde daarop aan dat het transgenders vrij staat om zelf te kiezen naar welk toilet ze willen gaan terwijl concurrent Walmart niet reageerde.

Aimee daarentegen beet wel van zich af in een video op Facebook. "Indien ik mijn T-shirt omhoog moet doen om te tonen dat mijn borsten natuurlijk zijn om in het vrouwentoilet te mogen, dan wil ik niet meer op deze planeet leven", aldus de geschokte vrouw. Ze vindt het vreselijk hoe transgenders worden behandeld. "De mensen hebben onterechte angsten. Er is nog nooit iemand misbruikt door een transgender in een wc. Deze mensen zijn gewoon wie ze zijn", besloot ze.