Vrouw wint vertrouwen van 94-jarige man, drogeert hem en plundert rekening

Opsporing Verzocht.
Opsporing Verzocht Opsporing Verzocht.
Een 94-jarige Amsterdammer is het slachtoffer geworden van een gehaaide babbeltruc. Een nog onbekende vrouw won zijn vertrouwen en drogeerde hem zodat ze met zijn bankkaart zijn rekening leeg kon halen. Ze ontnam de 94-jarige man zijn geld, maar bijna ook zijn leven. Beelden van de vrouw werden vanavond getoond in het Nederlandse televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De man woont in een zelfstandige woning in een verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Op de gang ontmoette hij de vrouw. Ze maakten zo’n gezellig praatje dat hij haar uitnodigde voor een kopje thee. Het leek zelfs zo goed te klikken dat ze besloten om samen een hapje te gaan eten bij een brasserie. De man ging op zijn scootmobiel, de vrouw nam zijn rollator mee zodat hij ook in het restaurant uit de voeten zou kunnen. Het viel de man op dat de vrouw goed de weg leek te weten.

Opsporing Verzocht.
Opsporing Verzocht Opsporing Verzocht.

Afzakkertje

Eenmaal terug in de woning van de man volgde er nog een afzakkertje, waarna de vrouw zei dat ze niet meer naar huis kon rijden. Ze maakte gebruik van het aanbod om bij de man op de bank te overnachten. “Een vriendschap lijkt geboren. Ze spreken af om elkaar op zaterdagmiddag 27 april, Koningsdag, opnieuw te treffen. Maar de vrouw staat ’s ochtends al op de stoep. Ze was toch in de buurt, zegt ze.”

De vrouw heeft cakejes meegenomen en staat erop om voor haar gastheer een kopje koffie te zetten. En vanaf dat moment gaat het voor het slachtoffer mis. De 94-jarige man vindt de koffie vreemd smaken, maar drinkt die uit beleefdheid toch op. Dan voelt hij zich ineens beroerd. Hij besluit even op bed te gaan liggen, waar hij al snel zijn bewustzijn verliest.

Opsporing Verzocht.
Opsporing Verzocht Opsporing Verzocht.

Onderkoeld

Veel later wordt hij aangetroffen op de grond naast zijn bed. De man is ernstig onderkoeld. Uit onderzoek blijkt dat hij gedrogeerd is. De man moest een aantal dagen in het ziekenhuis blijven en heeft moeten revalideren. Het gaat nog altijd niet goed met hem.

De oplichtster ging met zijn bankkaart aan de haal. Nog dezelfde ochtend is met die kaart een aanzienlijk bedrag opgenomen aan een geldautomaat. Volgens de politie is het aannemelijk dat de dader vaker toeslaat of heeft toegeslagen.

De vrouw is ongeveer 60 jaar oud, heeft een lichte huidskleur en grijzend haar. Ze is vermoedelijk Nederlands, vrij klein van stuk en stevig gebouwd. Ze lijkt moeilijk, een beetje ‘waggelend’, te lopen. 

Kijkers van Opsporing Verzocht reageren met afschuw op de beelden. “De meest schrijnende vorm van criminaliteit die ik in jaren heb gezien”, aldus een twitteraar. Een ander: “Een man van 94 drogeren... Levenslang opsluiten.”

Opsporing Verzocht.
Opsporing Verzocht Opsporing Verzocht.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Van puymbroeck

  Zulke mensen levenslang opsluiten!!!

 • Sobek Wessels

  Het erge is dat in Nederland en België zulke criminelen niet gestraft worden of de schade moeten terug betalen het is immers geen prior voor de Politici ! Ze blijven vrij rondlopen en nieuwe slachtoffers maken ! Als je het Programma Opgelicht op de Nederlandse TV al gezien hebt weet je genoeg Nooit worden daar Oplichters opgepakt laat staan gestraft ! ? Hier in België krijgen zulke Oplichters nog schadevergoedingen van het Hof van de rechten van de Mens !

 • Eric Loyens

  En waar was de code en zelfs met code staat er een limiet op chash geld afhalen

 • Freddy Demey

  Zoals Sobek zegt

 • Roger Deprez

  Vrouwen kunnen heel sluw zijn op een manier die mannen niet eens denken.