Vrouw verliest ongeboren tweeling na mishandeling skinheads

Een zwangere vrouw is in het Zwitserse Zürich zwaar toegetakeld door enkele skinheads. De mishandeling van de mannen was zelfs zo erg dat de jonge advocate haar tweeling verloor.

De Braziliaanse Paula Oliveira werd in Zürich overvallen door drie skinheads. De mannen sleurden de 26-jarige vrouw mee en mishandelden haar met een stiletto.

Kindjes overleden
De skinheads maakten krassen op haar benen, armen, rug en buik. Als laatste kerfden de mannen de afkorting SVP (Schweizerische Volkspartei) in haar huid. De verwondingen waren zo erg dat haar zwangerschap moest stopgezet worden.

Het drama vond afgelopen zondag plaats. Toen stemden de Zwitsers over de vrije doorgang van arbeiders uit landen van de Europese Unie. De stoppen bij de skinheads sloegen door toen ze Paula in het Portugees hoorden bellen met haar moeder in Pernambuco.

Geen aanhoudingen
Voorlopig is er nog niemand aangehouden voor de aanval op de Braziliaanse vrouw, die al twee jaar in Zürich werkt. De Zwitserse politie zegt dat de zaak uitgebreid wordt onderzocht en vraagt om geduld. (ka)