Vrouw van ex-topman Renault vraagt Trump om hulp: “Mijn echtgenoot is onschuldig”

Voormalig Renault-topman Carlos Ghosn en zijn vrouw Carole Ghosn.
AFP Voormalig Renault-topman Carlos Ghosn en zijn vrouw Carole Ghosn.
De echtgenote van voormalig Renault-topman Carlos Ghosn, die in Japan terechtstaat voor financiële wanpraktijken, heeft de Amerikaanse president Donald Trump om hulp gevraagd.

Trump zou tijdens de G20-top eind deze maand aandringen op een eerlijk proces voor haar man, zo zei Carole Ghosn in een interview met de Britse zender BBC. Trump zou aan de gastheer van de top, de Japanse premier Shinzo Abe, ook vragen dat Carole Ghosn met haar man zou mogen praten.

Ghosn werd in Japan opgepakt. Hij is ondertussen onder voorwaarden vrijgelaten uit de gevangenis, maar mag het land niet verlaten. Carole Ghosn heeft sinds begin april niet meer met haar man mogen praten, zo zegt ze in het interview. "Dat is onmenselijk. Mijn echtgenoot is onschuldig en dat zal na verloop van tijd ook blijken."

Na de arrestatie van Ghosn raakte de door hem opgerichte en gecontroleerde alliantie tussen de Franse autobouwer Renault en de Japanse autofabrikanten Nissan en Mitsubishi in een zware crisis.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Keulemans

    En dan hulp vragen aan degene die zowat elke regel overtreed die je kan bedenken ! Slim is anders !

  • MICHELINE GEVERS

    As hij echt schuldig is, dan zal Trump wel zijn hulp aanbieden en Japan bedreigen met sancties. Spijtig dat hij hem geen gratie kan verlenen, want dat doet hij toch met de grootste gangsters " Trump liefhebbers."

  • Wim Offermans

    Met zo een tronie is de kans dat je onschuldig bent klein.