Vrouw van dader steekpartij Parijs wordt vrijgelaten

Donderdag stak een medewerker van het politiebureau vier agenten neer in Parijs.
EPA Donderdag stak een medewerker van het politiebureau vier agenten neer in Parijs.
De vrouw van de 45-jarige politieman die donderdag vier agenten had neergestoken in de politieprefectuur van Parijs, is weer in vrijheid gesteld. Dat heeft het Franse persbureau AFP van bronnen bij het gerecht vernomen.

De 38-jarige vrouw heeft drie dagen vastgezeten. Ze werd donderdag, enkele uren na de steekpartij, opgepakt. De vrouw wordt voorlopig niet in verdenking gesteld.

Uit het onderzoek was gebleken dat de verdachte en zijn vrouw donderdag tussen 11.21 en 11.50 uur 33 sms'jes hadden uitgewisseld. "Tijdens die conversatie zei de dader van de feiten vooral religieus gekleurde zaken die eindigden met twee uitdrukkingen: 'Allah Akbar' en 'volg onze geliefde profeet Mohamed en denk diep na over de Koran'", had Jean-François Ricard, procureur van het antiterreurparket, eerder verklaard. 

De 45-jarige Mickael Harpon stak vier agenten neer.
AFP De 45-jarige Mickael Harpon stak vier agenten neer.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Moehmena Rahous

    EU, 21 ste eeuw. De politie ziet zelfs geen verschil meer tussen gekke radicalen en normale agenten onder de eigen werknemers. Hoe veilig moet de EU-burger zich voelen ?

  • Wim ELBERS

    Hopelijk houden de collega's van inspecteur Clouseau haar toch nog een tijdje discreet in de gaten.