Vrouw steelt fooien Uber-chauffeur terwijl ze recht in de camera kijkt

De jongedame ontkent dat ze het geld gestolen heeft, nochtans is op de beelden duidelijk te zien dat ze steelt van de Uber-chauffeur.
rv De jongedame ontkent dat ze het geld gestolen heeft, nochtans is op de beelden duidelijk te zien dat ze steelt van de Uber-chauffeur.
Een jongedame heeft zonder blikken of blozen de fooien van haar Uber-chauffeur gestolen. De vrouw lijkt zelfs nog recht in de dashcam te kijken wanneer ze de pot met cash volledig leeg grabbelt. De chauffeur beseft enkele momenten later dat zijn geld weg is, maar de vrouw is op dat moment al uit de wagen. 

Het incident vond deze zomer plaats in New York, maar de dashcambeelden gaan pas nu viraal. De chauffeur had nadien Uber gecontacteerd over de diestal. “We begrijpen jouw frustratie. We hebben de persoon gecontacteerd via telefoon en email, maar hebben het voorval nog niet kunnen afsluiten. Volgens de vrouw heeft ze jouw geld niet gestolen,” mailde het bedrijf naar de chauffeur. 

“Als je denkt dat de klant wel jouw fooien heeft gestolen - zoals op de beelden van de dashcam te zien is - en als ze weigert het geld terug te geven, kan je dit best aan de politie melden.” De chauffeur heeft de diefstal echter nooit gemeld bij de politie: “Ik had het veel te druk met mijn job.” Het taxibedrijf heeft wel het Uber-account van de vrouw geblokkeerd. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jurgen Van Den Bergh

  Uber is duidelijk héél begaan met hun chauffeurs.

 • johanneke li

  niet echt slim om dat geld daar zo voor het rapen te laten staan. er zijn er altijd wel die het niet kunnen laten om ervan te profiteren.

 • Henri Haquin

  Wel niet al te slim om je geld daar de steken. Het lijkt me eerder alsof de taximan bewust wegkijkt. Zou het geen opgezet spel kunnen zijn?

 • kevin peters

  Als het waar is 1 woord,laf.

 • jimmy nuyts

  wel klagen bij uber, maar niet bij de politie? 't zou anderdom moeten zijn: eerst klacht indienen bij de politie wegens diefstal met video als bewijs, dan ev. verhaal (laten) halen bij uber... chauffeur vergeet wellicht dat hij in de ogen van een uber een zelfstandige is die door hen op rit basis wordt ingehuurd?