Vrouw steelt baby uit buik van beste vriendin

THINKSTOCK
Vijf jaar na de brutale moord op haar vriendin verschijnt Julie Corey vandaag voor de rechter in Massachusetts. De Amerikaanse ontvoerde en vermoordde haar hartsvriendin voor haar kind. Het slachtoffer was zwanger en Corey wou de baby. Toch blijft ze de feiten ontkennen maar voor de aanklager is het zonneklaar. Corey was de laatste die het slachtoffer Darlene Haynes zag.

Uit een brutale daad van puur egoïsme sneed ze de foetus uit de buik van Darlene Haynes. Haynes was acht maanden zwanger toen ze door haar vriendin geknidnapt werd. De baby overleefde de gruweldaad en Corey trok met de boreling naar haar vriend. Ze vertelde Alex Dion dat het hààr kind was. De moordenares toonde fier haar spruit aan de ouders en familie van haar vriend. Dat gebeurde op 25 juli 2009, twee dagen later werd het lichaam van Haynes ontdekt. Corey, Dion en de baby werden enkele dagen later uit een opvang voor daklozen geplukt in Plymouth. Een dna-test bracht meteen aan het licht dat de baby het kind van de gewurgde Haynes was.

Het meisje leeft vandaag bij haar biologische vader, Roberto Rodriguez, laat de woordvoerder van de aanklager in Worcester, Joseph Early Jr. weten. Corey zelf houdt intussen haar onschuld vol. Ze beweert nog altijd dat ze haar beste vriendin noch ontvoerd, noch gewurgd heeft. Michael Wilcox, een van haar advocaten houdt de lippen op elkaar. Haar andere raadsman Louis Aloise stelt dat zijn cliënte niet betrokken was bij de ontvoering. "Onze verdediging luidt dat ze niet de dader is. Anderen hebben het gedaan. Ze heeft niets van doen met de moord", aldus de advocaat. Hij benadrukt nog dat Corey 'op legale wijze' in het bezit kwam van Haynes' baby. De aanklager zegt dat Corey de laatste persoon was die Haynes gezien heeft. Tijdens een ondervraging in 2009 verklaarde Michael Wilcox dat zijn cliënte, "een getormenteerde jeugd had".