Ga naar de mobiele website
^ Top

Vrouw steekt verkrachters van haar dochter neer. Het internet roemt haar moed

thinkstock
Drie mannen verkrachten haar dochter. De moeder van de 27-jarige vrouw grijpt naar een mes en haalt uit. Eén dader sterft, de anderen raken gewond. De "leeuwenmoeder" uit Zuid-Afrika wordt opgepakt. Maar op internet wordt ze gevierd als een heldin.

De moeder was er op 2 september in de provincie Oostkaap getuige van hoe enkele mannen haar dochter verkrachtten. Ze aarzelde geen moment om in te grijpen. Met een mes stak ze een man neer en verwondde de anderen.

Op sociale media in Zuid-Afrika is er een golf van solidariteit ontstaan voor de vrouw die wordt geprezen als een "leeuwenmoeder".

Een crowdfunding leverde na zes dagen 7.800 dollar op (omgerekend 6.500 euro) om moeder en dochter financieel te ondersteunen na hun beproeving.

Volgens haar advocaat Buhle Tonise wordt de vrouw aangeklaagd voor moord en poging tot moord. "Verkrachting en geweld tegen vrouwen is een enorm groot probleem in Zuid-Afrika", verklaarde ze. De statistieken liegen er niet om. Van april tot december 2016 werden 30.000 verkrachtingen geregistreerd. Experten gaan ervan uit dat het werkelijke aantal mogelijk nog veel hoger ligt omdat vele vrouwen niet naar de politie stappen.

Op sociale media pleitten mensen voor de vrijlating van de "leeuwenmoeder" die volgens hen handelde uit wettige zelfverdediging. Korte tijd later kwam ze onder strikte voorwaarden vrij. De vermoedelijke daders moeten vandaag voor de strafrechter verschijnen. De leeuwenmoeder wordt in oktober in de rechtbank verwacht.

Meer over15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gedra Gedra

  PRACHTIG goed gedaan. Hoop dat ze haar vrij laten , ik steun haar .

 • Didi Verstrae

  Ze heeft groot gelijk wand als hij terecht staat zal hij toch niet veel straf krijgen ,dus heeft de moeder het zelf opgelost,weeral kosten minder voor de Belg ,ze verdient een stambeeld!

 • LYDIA WILLEKENS HUYGENS

  Top van die moeder !

 • karel daneeels

  dit is wettige zelf verdediging ik prijs deze vrouw voor haar moed en ze hoort zeker niet in de cel wel die twee andere nog levende schoelies

 • marnix vande wiele

  Dat ze die dame niet veroordelen maar een medaille geven . Iedere ouder zou zijn kind zo moeten verdedigen. En hadden die mannen thuis gebleven dan was dit nooit gebeurd. Zij zijn de schuldige. Dus eigen schuld dikke bult

Gesponsord

Meld een bug