Vrouw springt van klif in Australië met dochtertje (2) in haar armen

Tanja Ludwig.
Facebook Tanja Ludwig.
Grote tragedie in de Australische kuststad Wollongong: een Duitse vrouw tuimelde van een klif aan een toeristisch uitkijkpunt, met haar dochtertje Tilly (2) in de armen. De politie gaat ervan uit dat Tanja Ludwig bewust gesprongen is en dat ze dus met de peuter uit het leven wilde stappen.

De noodoproep kwam gisteren om 13.50 uur lokale tijd binnen. Het zou daarna nog vijf uur duren vooraleer reddingwerkers de lichamen aan Robertson Lookout (Mount Keira) konden bereiken. Nabestaanden kwamen ter plaatse en vielen elkaar huilend in de armen.

Ludwig woonde al verschillende jaren in Australië. Naar verluidt waren zij en haar partner recent vriendschappelijk uit elkaar gegaan.

Voor de veiligheid van de toeristen staat er een metalen hek aan Robertson Lookout.
9 News Voor de veiligheid van de toeristen staat er een metalen hek aan Robertson Lookout.

In haar laatste openbare Facebookpost verwees ze naar instanties die hulp kunnen bieden aan wie met donkere gedachten worstelt. “Het is oké om je niet goed in je vel te voelen. We hebben soms allemaal hulp nodig”, schreef ze.

In 2002 wilde op diezelfde plek nog eens een vrouw met haar kind de dood tegemoet springen. De vijfjarige zoon overleefde toen wel omdat zijn moeder het grootste deel van de klap opgevangen had.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Het enige wat mij interesseert is te weten waarom. Wat zijn de perimeters, wat zijn de aanleidingen? Wat is de context.?Wat zijn overeenstemmingen met zovele andere gevallen op deze planeet? Hoe zit het met een teveel aan prikkels?. Welke prikkels ? Wanneer is de eerste snaar gebroken en wanneer de tweede ? En wanneer de laatste ?

 • Lie Lootgieter

  @jan schrappen. Dankjewel voor de begripvolle reactie. Het is inderdaad moeilijk voor anderen om de gedachtengang van iemand die zo diep zit te volgen. Het is de trieste kant van de isolerende Sociaal-Media tijdperk. Natuurlijk is niet alles de schuld hiervan, maar vaak zijn mensen zo eenzaam, en hebben ze enkel social media als referentie, waar anderen een schijnbaar beter leven hebben.

 • frank veus

  gustaaf carpels @ wat bezielt u toch om een oordeel te vellen over mensen die volgens u niet het juiste oordeel vellen .

 • Jan Schraepen

  even iets kort ivm psychologie, als u haar in de goede periode zou kennen zal ze wss de liefste vrouw zijn die je kent. Maar ze heeft zo'n grote doem-gedachte over de wereld dat ze haar eigen kind niet wil achterlaten in deze boze wereld. Ze wil het dus eigenlijk beschermen. Ik keur het absoluut niet goed maar geloof me vrij, het is GEEN keuze maar een vluchtweg...

 • gustaaf carpels

  Wat bezielt deze mensen toch om zo'n hard oordeel te vellen. "Ik zal dat nooit doen" wel het is te hopen dat je nooit in zo'n situatie terechtkomt Het is erg heel erg zowel voor de moeder als voor het kind ondanks facebook en andere media had ze blijkbaar niemand om over haar situatie te praten en te steunen erg is dat heel erg