Vrouw rijdt snel even naar postkantoor, vijf dagen later wordt ze levend uit haar verhakkelde auto gehaald

WDHN ABC News
Een moeder uit Alabama is vijf dagen na een zwaar ongeval levend teruggevonden in haar gecrashte voertuig. Het autowrak met de verstrikte vrouw erin lag goed verscholen in een gracht langs de weg, niemand die dagenlang doorhad dat zij daar vastzat. Tot een toevallige voorbijganger plots iets in de struiken opmerkte.

Robin Fancher (49) was vorige week woensdag met de wagen naar het postkantoor in haar thuisplaats Headland, in Alabama, vertrokken. Wat een snel tripje moest worden draaide uit op een nachtmerrie. Ze keerde niet meer terug naar huis, haar familie was doodongerust. Ze schakelden de politie in, die de vrouw officieel als vermist opgaven. Dagen verstreken zonder nieuws.

Vast achter stuur

Nu blijkt dus dat het onderweg naar de post zwaar was misgegaan. Om nog onduidelijke redenen raakte Robin van de baan en belandde ze in een gracht langs de weg. Ze zat vast achter haar stuur tegen de deur aan de bestuurderskant. Haar gsm was bij de impact uit het voertuig geslingerd.

Maandag werd ze gevonden dankzij een opmerkzame passant. Die zag plots iets zilver glinsteren tussen het groen van de lager gelegen gracht: een auto. 

De brandweer had er een hele klus aan om de vrouw uit haar wagen te krijgen. Uiteindelijk werd Robin gewond en zwaar gedehydrateerd, maar levend en bij bewustzijn naar het ziekenhuis gesneld. Ze liep onder meer een gebroken dijbeen op en werd geopereerd aan haar heup. Haar nieren raakten ook beschadigd.

Intussen ligt ze nog steeds in het ziekenhuis, maar is ze wel aan de beterhand. Haar zoon Travis deelde enkele foto’s met zijn mama vanop haar ziekenhuisbed. “Het is een mirakel”, reageert dochter Magen aan Good Morning America. “Ik barstte in tranen uit toen ze haar vonden. Ze moet zo bang zijn geweest. Maar haar wil om te leven was duidelijk heel groot. Ik vind het verschrikkelijk dat ze dit heeft moeten meemaken.”

Travis Mattox FacebookReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.