Vrouw overleeft aanval van duiker 15 meter onder water

Screenshot YouTube
Een video van een duikster die voor de kust van Hawaï wordt aangevallen door een andere duiker circuleert op het internet. Op de beelden is te zien hoe Rene Umberger (53) wordt benaderd door de duiker en hoe die haar mondstuk uittrekt. De vrouw uit Kona (Hawaï) vermoedt dat ze haar aanvaller betrapte terwijl die met onzuivere praktijken bezig was. De aanval overleefde ze naar eigen zeggen door haar jarenlange duikervaring.

De aanvaring vond donderdag plaats voor de kust van Kona op een diepte van ongeveer 15 meter. Umberger was de schade aan het koraal aan het documenteren toen ze op de twee duikers botste en door een van hen geagresseerd werd. De persoon trok haar mondstuk uit, waardoor de vrouw ongeveer een halve minuut zonder lucht zat. In de video is te zien hoe de milieu-activiste na de aanval worstelt om haar mondstuk terug te vinden en tegelijkertijd in balans te blijven.

Umberger is een ervaren duikster, met naar eigen zeggen meer dan 10.000 duiken op haar conto. Ze is ervan overtuigd dat die ervaring haar leven heeft gered. "Een onervaren duiker zou wellicht panikeren en in sneltempo naar het wateroppervlak stijgen omdat hij/zijn zonder luchtaanvoer zit, een reactie die tot de dood kan leiden."

De vijftiger vermoedt dat het duo het koraal aan het plunderen was voor commerciële doeleinden en haar aanwezigheid niet apprecieerde. Volgens Daily Mail is de identiteit van de aanvaller bekend. De Britse nieuwssite weigert echter meer details vrij te geven omdat er tegen de duiker nog geen klacht is ingediend, een stap die Umberger zeker zal ondernemen. "Deze man moet meteen gearresteerd worden wegens moordpoging", vertelde ze aan Hawaii News Now.

Beelden van de hachelijke aanvaring onder water ziet u in onderstaande video.