Vrouw ontdekt dat gewelddadige ex-vriend stiekem op haar zolder woont

Gary Cocuzzi (31).
Allegheny County Jail Gary Cocuzzi (31).
De Amerikaanse mama Katy (37) heeft in haar eigen huis in een buitenwijk van de stad Pittsburgh een huiveringwekkende ontdekking gedaan. Haar ex-vriend lapte een door de rechter opgelegd straatverbod aan zijn laars en bleek stiekem in Katy’s zolder te wonen. Cary Cocuzzi (31) verbleef al zo’n twee weken in de ruimte en sloop ongemerkt het huis uit. Meteen werd duidelijk waarom de bril van het toilet nu en dan omhoog stond.

De manier waarop de vrouw erachter kwam dat haar ex-vriend stiekem bij haar en haar twee dochters inwoonde, maakt het extra bevreemdend. Op zaterdagvoormiddag 20 april was Katy alleen thuis. Ze hoorde op de bovenverdieping gestommel en besloot een kijkje te nemen. Vast de kat, dacht ze eerst nog. Ze trok de slaapkamerdeur open en stond zo oog in oog met de geweldenaar. Hij greep haar hoofd vast, waarop de geschrokken vrouw hem kon wegduwen en in paniek het huis uitliep. Verschillende buren belden vervolgens de politie.

Agenten doorzochten even later het huis en troffen Cocuzzi onder een hoop kleren aan. Hij verklaarde dakloos te zijn en al zo’n twee weken op de zolder te wonen. Hij was via een achterdeur binnengeraakt en verplaatste zich soms naar het woongedeelte. Katy en haar dochters hadden wat vreemde dingen in hun huis vastgesteld. Zo stond de bril van de wc soms omhoog, nogal vreemd gezien er drie vrouwen in het huis wonen. Een deken lag niet op zijn plaats en werd op de vloer achtergelaten.

“Ik vrees dit voor de rest van mijn leven mee te dragen”, verklaarde Katy aan de lokale tv-zender Channel 11. “Ik vermoedde al iets, maar wou niet toegeven aan mijn intuïtie. Ik wou niet paranoïde overkomen, maar ik wist dat ik dat deken daar niet had gelegd.”

Een rechter had in maart een contactverbod aan Cocuzzi opgelegd na partnergeweld en poging tot verkrachting. De man zit sinds zijn arrestatie in de cel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.