Vrouw neemt wraak op 'homohatende' buren

De lampjes.
Reddit @theycallmecrabclaws De lampjes.
De Amerikaanse Julie Baker dacht haar tuin mooi te hebben versierd met een aantal zelfgemaakte regenboogkleurige lampjes, tot zij een briefje in haar brievenbus kreeg: "Uw tuin ligt er 'onophoudelijk homo-achtig bij".

De lampjes van de moeder van vier uit Baltimore spelden de woorden 'liefde' en 'familie', maar die boodschap leken haar buren niet te begrijpen. "Ik en de andere buren zouden je willen vragen om wat te dimmen. Dit is een christelijke buurt en er wonen ook kinderen. Als u geen maatregelen neemt, zie ik me genoodzaakt om de politie te bellen. Uw soort moet meer respect hebben voor God", luidde de verdere tekst op het 'waarschuwingsbriefje'.

Baker was sprakeloos door de boodschap van een van haar buren, die de brief had ondertekend met "een bezorgde huiseigenaar". Het enige 'homo-achtige' in haar tuin, waren de gekleurde lampjes.

Ze besloot dat de verlichting die er al hing, eigenlijk niet genoeg was en haar huis en tuin nog veel meer 'homolampjes' konden gebruiken. Om de nieuwe verlichting te kunnen bekostigen, zette de Amerikaanse een crowdfundingsactie op. Naar haar oproep: "Ik heb meer regenbogen nodig, véél meer", werd geluisterd.

Veel meer verlichting

Hoewel de dame in eerste instantie 5.000 dollar wilde ophalen, zit ze nu al bijna aan de 22.000 dollar. "Ik geef niet toe aan haat. Integendeel, ik zal het bestrijden met schoonheid, humor en liefde, gedrapeerd rond mijn huis, mijn tuin en mijn familie." Met het geld zal Baker vast en zeker genoeg regenbooglampjes kunnen bekostigen om de hele buurt te verlichten. Of de buurtbewoners daar blij mee zijn is nog de vraag.