Vrouw na zes dagen levend teruggevonden onder puin ingestort gebouw Nairobi

Na hevige regens stortte een gebouw van zes verdiepingen in in Nairobi, er vielen 33 doden en er zijn nog 80 mensen vermist.
REUTERS Na hevige regens stortte een gebouw van zes verdiepingen in in Nairobi, er vielen 33 doden en er zijn nog 80 mensen vermist.
Zes dagen nadat een gebouw van zes verdiepingen in de Keniaanse hoofdstad Nairobi door overstromingen instortte, is een vrouw levend aangetroffen in het puin. Reddingswerkers pogen haar momenteel te bevrijden.

Pius Masai, hoofd van het nationale rampencomité, verklaart dat reddingswerkers ruimte proberen vrij te maken om de vrouw te bevrijden. De vrouw praat met de verplegers die klaar staan om haar te behandelen.

"Ze zei dat ze ongedeerd is en dat ze eruit wil", verklaarde woordvoerster van het Rode Kruis Anthony Mwangi aan NBC News. "Ze zit nog vast in een heel moeilijke positie".

Na de instorting van het gebouw is de dodentol opgelopen tot 33, er zijn nog 80 mensen vermist.

Dinsdag werd nog een zes maanden oude baby gered, waardoor de hoop groeide nog meer overlevenden aan te treffen. Het kind bleef ongedeerd in een wasbassin nadat het gebouw van zeven verdiepingen was ingestort.

Huisvesting is schaars in Nairobi, waardoor gewetenloze aannemers bouwreglementeringen omzeilen om de kosten te drukken en hun winst te optimaliseren.