Vrouw moet niezen en rijdt woonkamer van huis binnen

(Illustratiefoto)
DPA (Illustratiefoto)
Een 63-jarige vrouw is in Duitsland een huis binnengereden doordat ze een niesbui had en de controle over het stuur verloor. De bestuurster en een passagier raakten lichtgewond, meldt de politie.

Het ongeval gebeurde in de stad Osnabrück, in het noordwesten van Duitsland. De vrouw kreeg een niesbui, verloor de controle over het stuur, reed door de voortuin van het huis en kwam in de woonkamer van het huis tot stilstand.

Of er op dat moment mensen thuis waren, is niet duidelijk. Nadat het voertuig uit het huis was getakeld, stutte de brandweer de muren.

Even gevaarlijk als dronken rijden

Rijden met een zware verkoudheid of griep kan even gevaarlijk zijn als het stuur nemen met een glaasje te veel op, zo blijkt uit Brits onderzoek uit 2009. Eén op tien ongelukken in Groot-Brittannië kan toegeschreven worden aan een verkoudheid.

Door te niezen worden de ogen haast automatisch gesloten waardoor ettelijke meters niet aandachtig worden afgelegd.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk de smet

  miljaar een optie voor de zelf rijdende auto een zelf niezende piloot,nu nog een niesverbod op straffe van boete 500 euro,met geen snotneus rijden,weer een gat in de begroting die kan worden gevuld,maar niet met snot,maar alles uit onze pot!!!!

 • raf peeters

  En ben er zeker van dat dit met een wagen met automaat is gebeurd ,zie al gebeuren ,niezen en de reactie erop gaspedaal door de niesbui tot einde geduwd en we waren vertrokken terwijl een handbak gesnokt zou hebben en stilgevallen.

 • Erwin Vandriessche

  Viva de autonome wagen met automatisch remsysteem en rijstrook assistentie!

 • Ivo Torfs

  Gezondheid ?

 • Sander Clijsters

  Ik zie de politie binnenkort al komen met een thermometer ipv een alcoholtest :d