Vrouw met buikpijn “niet zwanger” volgens dokter. Enkele uren later bevalt ze in hotelkamer

BBC One
Opmerkelijke aflevering in de realityreeks Ambulance op BBC One morgenavond. Daar neemt een vrijdagavondshift van de North West Ambulance Service in Manchester een vreemde wending als er iemand belt om te zeggen dat er een vrouw onverwacht bevallen is in een hotel in de stad. Op dezelfde dag dat een dokter haar verteld had dat haar buikpijn niet op een zwangerschap wees.

Het was voor kersverse mama Stacey (25) de schok van haar leven, want ze wist naar eigen zeggen niet eens dat ze zwanger was. De vrouw was naar een bijeenkomst geweest van Harry Potterfans, maar was ook bij haar huisarts langsgegaan omdat ze last had van haar rug en haar buik. Er was onder meer een zwangerschapstest uitgevoerd, maar die was negatief.

Persen

Stacey was ’s avonds na de conventie in haar hotelkamer, toen ze plots naar toilet moest en een drang voelde om te persen. Tot haar verbazing beviel ze van een meisje, dat in de toiletpot viel.


Het was vriendin Rebecca die in paniek de hulpdiensten belde. Dat telefoontje is te horen in de uitzending. “Mijn vriendin voelde zich vandaag niet lekker en ze is net bevallen van een baby. Twee of drie minuten geleden”, klinkt het. Op de vraag hoe ver Stacey in haar zwangerschap was, komt het antwoord: “Geen idee. Ze wist niet eens dat ze zwanger was. De baby huilt en gilt.” (lees hieronder verder)

De crew uit Manchester die gevolgd wordt in Ambulance op BBC One.
BBC One De crew uit Manchester die gevolgd wordt in Ambulance op BBC One.

Tijdens de aflevering is ook te zien hoe de hulpdiensten aankomen in het Britannia Hotel in het centrum van Manchester en hoe de ambulanciers Stacey vinden in de badkamer van haar hotelkamer. Ze heeft bloed op zich en houdt de baby in haar armen. Je kan ook horen hoe ze zich verontschuldigt bij een personeelslid van het hotel “omdat er overal bloed is”.

Stacey vertelt over hoe ze pijn in haar rug had gehad. “Het volgende moment was ik aan het persen en voelde ik plots een hoofdje. Opeens lag ze in de toiletpot. Ik moest haar eruit vissen.”

Knobbel

Ze begrijpt niet hoe de dokter die ze eerder die dag bezocht, gemist kan hebben dat ze zwanger was. “Ik was vandaag bij de dokter omdat ik een knobbel leek te hebben. Maar de zwangerschapstest was negatief en daarop zei de man dat ik niet zwanger kon zijn. Hij legde ook uit dat hij tests zou doen om te zien of ik geen cyste had of iets dergelijks.”

Al snel wordt duidelijk dat de vrouw een bloeding heeft en dringend naar het ziekenhuis moet. Alles komt gelukkig goed en moeder en dochter – die de naam Elizabeth Alice Rose krijgt – stellen het intussen prima. Stacey onthult ook nog dat zij en haar vriend Tom al helemaal aan hun nieuwe gezinssituatie gewend zijn.

De bewuste aflevering van Ambulance komt morgenavond op BBC One, om 22 uur Belgische tijd.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ilse boonen

  Charlotte de greef, mijn moeder heeft 6 maand haar menstruatie gehad terwijl ze wel degelijk zwanger was.

 • Ruud Kroon

  Altijd zelf ook na blijven denken, artsen maken net als gewone mensen ook fouten..

 • Charlotte De greef

  Ik kan als vrouw en moeder zo moeilijk begrijpen dat je negen maanden zwanger kan zijn zonder dat te beseffen. Hoe slecht ken je dan je lichaam? En hoe laks ben je dan? Je menstrueert al maanden niet meer nadat je seks had, je komt minstens tien kg bij... Hoe onduidelijk kan het zijn? Ik wist al dat ik zwanger was voor de test omdat ik tijdens het niezen voelde dat de ligamenten in mijn buik uitgerekt waren.

 • Hubert Wouters

  Er zijn ook dokters die de laatsten in hun klas waren.