Vrouw met 581 (!) fardes sigaretten in haar koffers opgepakt in luchthaven Parijs

Luchthaven Paris-Charles-de-Gaulle of Parijs-Roissy.
epa Luchthaven Paris-Charles-de-Gaulle of Parijs-Roissy.
De Franse douane heeft eind september op de luchthaven van Parijs-Roissy een passagier opgepakt die 581 fardes sigaretten in haar koffers had. Het gaat om één van de grootste vangsten van dit jaar. Dat meldt de Franse douane eerder vandaag.

De vrouwelijke passagier zat op de vlucht van de Malinese hoofdstad Bamako naar Parijs. Ze had acht koffers bij en daarin vond de douane 581 fardes sigaretten, of 116 kilogram tabak, met een totale waarde van 46.400 euro. Passagiers die vanuit een land buiten de Europese Unie in Frankrijk arriveren, mogen maximum één farde sigaretten meenemen.

Paar honderd euro

De vrouw verklaarde aan de douane dat ze op de luchthaven van Bamako benaderd was door iemand met de vraag of ze geen sigaretten wou meesmokkelen naar Frankrijk. Volgens haar verklaringen kreeg ze enkele honderden euro's om de rookwaren aan een kompaan over te leveren in de aankomsthal van de luchthaven.

Volgens de douane van Parijs-Roissy gaat het om één van de grootste vangsten van sigaretten in 2018 in de luchthaven. In 2017 nam de douane in Parijs-Roissy liefst 23,6 ton tabak in beslag. De helft daarvan werd ontdekt bij passagiers of in hun koffers.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FREDDY VAN DER CRUYSSEN

    8 koffers met 1 economy ticket, hoe doen ze dat? Ze zal er meer dan eentje kunnen oproken

  • Geert Vaelen

    Ik zou zeggen dat het voor eigen gebruik is voor de komende 20 jaar. Dat scheelt in transportkosten want 581 keer op en af vliegen is veel duurder dan dat je het in 1 keer meeneemt.