Vrouw loopt hersenschade op na aanval van vogel in Disney World

shutterstock
Verschillende hersenletsels. Dat heeft een Amerikaanse vrouw overgehouden aan een uitstapje naar Disney World in mei 2017. Een vogel in broedseizoen zou haar hebben aangevallen. De vrouw vindt dat het park steken heeft laten vallen en trekt naar de rechtbank.

Twee jaar na datum kampt de 30-jarige Lisa Dixon nog steeds met met een nekhernia en is de hersenschade nog steeds niet verdwenen. Volgens de advocaat van de vrouw is de kracht waarmee de vogel sloeg vergelijkbaar met in het gezicht geraakt worden door een rake tennisbal. Hij beschuldigt het pretpark ervan de bezoekers niet goed te waarschuwen voor het gevaar van broedende vogels. Daarom vraagt hij een compensatie van 15.000 dollar (13.450 euro) voor zijn cliënte. 

Het incident gebeurde terwijl Lisa over de dijk wandelde, waar bezoekers de boot kunnen nemen naar een ander deel van het immense park. In juni 2016, eveneens in het broedseizoen een jaar eerder, stierf Lane Graves nadat hij werd gegrepen door een alligator aan de oever van de Seven Seas Lagoon in Disney World. De 2-jarige jongen was er op vakantie met zijn ouders. 

Disney onthoudt zich voorlopig van commentaar. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Angelo Cabooter

    Dimitri Vermeire. Wat een pretpark kan doen?? Heel simpel, waarschuwingsborden plaatsen, met desnoods tips wat je moet doen als je zón vogel op je ziet afkomen. Je gaat toch ook niet zomaar tijdens het broedseizoen van roofvogels in het bos of langs de vaart (met veel bomen) wandelen, zonder gewaarschuwd te worden door een bord?!

  • Sobek Wessels

    Je kan niemand aanklagen voor wat de Natuur met je doet ?

  • dimitri vermeire

    Wat kan een pretpark eraan doen als er vogel zijn broedplaats beschermt miss dame iets gedaan wat niet mocht anders gaan de vogel niet aanvallen ??