Vrouw lanceert rechtszaak tegen Epsteins nalatenschap en medeplichtigen

Jennifer Araoz
Today Show Jennifer Araoz
Vier dagen nadat Jeffrey Epstein dood in zijn New Yorkse cel werd gevonden, spant een vrouw die zegt door hem verkracht te zijn een rechtszaak aan tegen zijn nalatenschap, zijn vriendin Ghislaine Maxwell en drie huishoudelijke medewerksters van wie de identiteit niet bekend werd gemaakt.

De 32-jarige Jennifer Araoz zegt dat ze meerdere keren verkracht werd door Epstein, toen ze 14 en 15 jaar was, en dat de vrouwen de verkrachtingen mogelijk maakten. Ze is de eerste persoon die een klacht indient in het kader van de 'Child Victims Act', die woensdag in New York van kracht werd. Door die wet kunnen slachtoffers van kindermisbruik de komende 12 maanden een rechtszaak aanspannen, ongeacht wanneer de feiten zich afspeelden.

Araoz legde haar beslissing om een klacht in te dienen woensdag uit in een opiniestuk in The New York Times. "Ik wil dat mijn verhaal Epstein ter verantwoording roept en ook zijn ronselaars, de werknemers op zijn loonlijst die wisten wat hij deed en de prominente mensen om hem heen die hielpen zijn systeem van sekshandel te verbergen en in stand te houden", klonk het daarin.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Polutnik Ronald

  Het geld is nog niet op van Epstein , dus vrouwen er zijn nog mogelijkheden om U nu aan te melden als slachtoffer van verkrachting door Epstein . Niet te lang wachten zou ik zeggen .

 • Emile De Smedt

  Zal iemand echt ooit weten wat er gebeurde.Behalve gasten en er waren er veel.Maar als men ziet hoe ijdele meisjes pronken,behagen en zelfs meer tonen dan wat ze hebben zal het wel aanstekelijk zijn geweest.Vraag hoe en waarom ze er waren.Waarom zolang gezwegen.Nu kan iedereen ongeacht welk milieu aan de galg gepraat.Er zullen simpele zielen en anderen genotzuchtigen zijn geweest.Maar een werel waar iemand niest zal onmiddelijk uitgedragen.Maar springbokken en gemakkelijke geitjes verdoken.

 • Rik Connaerdt

  De eerste haaien zijn al gespot voor de kust van New York.

 • Wesley Gevaert

  Goed zo. Anders valt de rechtsgang stil.

 • kelly Bernaert

  nu hij een erfenis nalaat zullen er opeens DUIZENDEN vrouwen ten tonele komen! golddiggers!