Vrouw koopt eieren op de markt, even later hoort ze getsjirp in de koelkast

KameraOne

In de Filipijnen is een kuiken geboren uit een ei in de koelkast. Abi Gonzales kocht de eieren op de markt en bewaarde ze in een oude koelkast die niet meer werkt. Het was een erg hete dag en één van de eieren kwam uit.

Afgelopen woensdag hoorde Abi een tsjirpend geluid uit haar koelkast komen. Het gaat om een oud exemplaar dat ze gebruikt als kast. Haar verbazing was dan ook groot toen bleek dat er een kuiken was geboren uit één van de eieren die de vrouw eerder kocht op de markt.

Het was heet die dag, temperaturen buiten liepen op tot veertig graden. Vermoedelijk was het in de kapotte koelkast nog warmer. Waarschijnlijk kon het kuiken daarom geboren worden. “We hadden de eiren gekocht voor een lagere prijs dan normaal. De verkoper aan het kraam heeft ons niets gezegd over een embryo in de eieren”, zegt Abi.

“Ik hoorde een geluid in de keuken en ik was gewoon zo gelukkig toen ik het kuikentje zag. We hebben het gewassen en we gaan het houden als huisdier”, vertelt de vrouw ook nog. Ze heeft het kuikentje ‘Pasen’ genoemd, omdat het zo dicht bij de feestdag werd geboren.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verstappen Martine

  Zegt iets over de voedselcontrole daar

 • Marc Uytdewilgen

  Is normaal in de Filippijnen daar eten ze bevruchte eieren. Naam "balot". Dus als Filipijnse moest ze dat weten...

 • Eddy Schaercutry

  Levende vers dus. Dat kuikentje wordt een vette kip, lekker met patatjes en boterboontjes... en een lekker glas tafelbier.

 • Christine Laevers

  Waarom een kuiken wassen ? Heeft die dat bad dan ook nog overleefd ?

 • Maria Arens

  Die is echt VERREZEN, wat een geluksvogeltje....