Vrouw haalt stop uit kayak en laat verloofde verdrinken in ijskoude rivier

Foto ter illustratie: een kajak in de Hudson-rivier.
Thinkstock Foto ter illustratie: een kajak in de Hudson-rivier.
Een Amerikaanse rechter heeft een 37-jarige vrouw veroordeeld tot vier jaar cel voor de dood van haar verloofde. De vrouw bekende dat ze de stop uit de kajak van haar 46-jarige verloofde had gehaald voor ze de ijskoude Hudson-rivier opgingen.

De politie dacht aanvankelijk aan een ongeluk na de fatale kayaktrip vier jaar geleden. Maar toen politieagenten de vrouw, de 37-jarige Angelika Graswald, toevallig spraken bij het graf van de verdronken Vincent Viafore, gedroeg ze zich verdacht. Ze was bloemen aan het neerleggen op het eiland waar de twee voor het laatst hadden aangelegd voor het fatale ongeluk. Aan de politie vertelde ze dat ze de stop had weggehaald.

(lees verder onder tweet)

Gemengde gevoelens

In daarop volgende ondervragingen zei ze dat ze gemengde gevoelens had over de dood van haar verloofde, omdat hun relatie niet goed was. Justitie verdenkt de vrouw ervan haar vriend expres te hebben laten verdrinken in de onstuimige rivier zodat ze 250.000 dollar van zijn verzekering kon opstrijken. Na haar veroordeling zei ze dat ze vindt dat ze geen eerlijk proces heeft gekregen. "Ik hield heel veel van Vince en mis hem enorm."

Nadat ze haar gevangenisstraf uitgezeten heeft, loopt de vrouw, die Lets staatsburger is, het risico om het land uitgezet te worden. Doordat de vrouw al lang in voorhechtenis gezeten heeft, bestaat de kans dat ze eind dit jaar al vrijkomt.

"Onrechtvaardige straf"

De familie van haar overleden verloofde vindt de straf die Graswald gekregen heeft alvast te licht. "Mijn broer verdiende het niet om op deze manier aan zijn einde te komen", zei zijn zus Laura Rice in een verklaring voordat het vonnis was vastgesteld. " "Onze familie vindt dat Angelika verantwoordelijk gehouden moet worden voor de daden die ze toegegeven heeft. Een vierjarige gevangenisstraf lijkt ons daarom niet rechtvaardig."
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ymke Dirikx

    Beste Karel, veel kajaks hebben een draaistop om achteraf het binnengelopen water uit je kayak te kunnen laten weglopen

  • karel claerebout

    Een kayak met een stop? Vreemde toepassing in iets die moet drijven

  • Peter Desmedt

    Ik doe al veertig jaar aan kano en kajak sport en moet nog altijd een kajak tegenkomen waar een “stop” onder aan de boot zit. Bij de meeste kajak’s zit er een draai dop op de bovenkant aan het hek (achterkant). Om het laatste beetje water er te laten uitlopen , maar dit kan enkel als je uit je boot en op land bent. Op de duurdere zee kajak’s zit ook een pomp zodat je tijdens het varen water kan weg pompen. En tenslotte, elke maar dan ook elke kajak heeft drijf vermogen in de boeg en het hek.