Vrouw filmt hoe haar man dienstmeid aanrandt, zij is diegene die nu celstraf riskeert

Een Saoedische vrouw heeft stiekem gefilmd hoe haar man hun dienstmeid aan het aanranden was. Nu ze de beelden op Facebook geplaatst heeft, is zij echter diegene die een celstraf riskeert.

"De minimumstraf voor deze echtgenoot is hem aan de schandpaal nagelen", had ze erbij geschreven. Het filmpje ging snel viraal onder de hashtag #SaudiWomanCatchesHusbandCheating, maar dreigt nu als een boomerang in haar gezicht terug te keren.

Kus tegen haar wil
Wat er precies te zien is? De kerel dringt zich aan haar op, zij probeert zijn avances af te wijzen. Ondanks het tegenstribbelen slaagt hij er toch in om haar te kussen.

"Volgens de wetgeving rond informatietechnologie hangt haar een jaar gevangenisstraf boven het hoofd", verklaart Majid Qaroob in een lokale krant. "Iemand die een gsm-camera gebruikt met de bedoeling om een andere persoon zwart te maken, wordt streng aangepakt."

Verdeelde reacties
Op Arabische sociale media wordt verdeeld gereageerd. "Ze heeft de situatie niet goed aangepakt", vindt blogger Al Mezzen. "De problemen in haar privéleven liggen nu voor iedereen te grabbel. Als ze kinderen hebben, zal de situatie nog ingewikkelder worden. Zij is diegene die moet leven met de gevolgen van haar daden."

Een andere blogger houdt er echter een heel andere zienswijze op na. "Beter kon je het niet gedaan hebben", meent Al Yamama. "Jouw manier om wraak te nemen, was perfect."

YouTube