Vrouw en twee kinderen komen om bij brand in Parijse buitenwijk

Een brandende auto in Bobigny tijdens rellen begin vorig jaar. Archieffoto.
AP Een brandende auto in Bobigny tijdens rellen begin vorig jaar. Archieffoto.
Een vrouw van twintig jaar en twee meisjes van drie en zeven jaar, zijn gisterenavond omgekomen bij een brand in een buitenwijk van Parijs. Dat bevestigt de brandweer. Er vielen ook verschillende (zwaar)gewonden.

De brand woedde in een appartementsgebouw in de cité Paul-Eluard in Bobigny, een verpauperde wijk van de Franse hoofdstad. De drie dodelijke slachtoffers werden aangetroffen in de buurt van de lift. Ze blijken gestikt door de rook.

De brandweer kon drie bewoners redden, maar die zijn er erg aan toe. Ze bevinden zich in kritieke toestand, aldus een brandweerman. Drie anderen werden met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Appartement

Het vuur brak uit rond 21.20 uur in een appartement op de eerste verdieping. Het gebouw telt achttien verdiepingen. Pas om 23 uur was de brandweer, die met zo'n honderd manschappen ter plaatse kwam, het vuur meester. Over de oorzaak van de brand bestaat nog onduidelijkheid.

Politieaanwezigheid in de cité Paul Eluard in Bobigny, een verpauperde wijk van de Franse hoofdstad. Archieffoto.
Photo News Politieaanwezigheid in de cité Paul Eluard in Bobigny, een verpauperde wijk van de Franse hoofdstad. Archieffoto.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filiep Lapeire

    Bij een brand in een gebouw met 18 verdiepingen zitten de bewoners altijd als ratten in de val!