Vrouw en kind gedood bij aanslag Afghaans parlement

Het parlementsgebouw vlak na de aanslag.
Twitter Het parlementsgebouw vlak na de aanslag.
Bij de aanslag van de taliban op het Afghaanse parlement in Kaboel zijn vandaag een vrouw en een kind om het leven gekomen. De zeven aanvallers kwamen volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken om het leven. Er raakten ook 28 mensen gewond. De aanval begon rond 10.30 uur plaatselijke tijd en duurde ongeveer twee uur.

Voorafgaand aan de aanval blies een zelfmoordterrorist zich in een auto op bij de toegangspoort tot het parlementsterrein. Zes talibanstrijders probeerden vervolgens het parlementsgebouw binnen te dringen. Toen dat niet lukte, verschansten ze zich in een gebouw niet ver van de volksvertegenwoordiging, waarna ze bij vuurgevechten met speciale eenheden werden gedood. Drie agenten raakten gewond.

Alle parlementariërs ongedeerd
De parlementsvergadering werd extra goed bezocht, omdat er gestemd zou worden over de nieuwe minister van Defensie. De aanwezige parlementariërs bleven ongedeerd, zo meldt de politiechef van Kaboel, Abdul Rahman Rahimi.

Taliban eisen aanslag op in tweet
De aanslag werd van bij het begin via Twitter opgeëist door de taliban. De Verenigde Naties en de Amerikaanse ambassade in Kaboel hebben het geweld inmiddels veroordeeld.

Het aantal aanslagen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel is de afgelopen maanden toegenomen. Ze zijn meestal het werk van de taliban, die een guerrilla-oorlog voeren tegen de regering.

De parlementsvergadering werd extra goed bezocht, omdat er gestemd zou worden over de nieuwe minister van Defensie

AP
REUTERS
AP
EPA
EPA
AFP