Vrouw die Tinder-dates drogeerde en daarna bestal, riskeert anderhalf jaar cel

Een man uit Gouda, met wie de verdachte in een café was, was onwel geworden. Ze had drie pillen met kalmeringsmiddel in zijn bier gedaan.
ANP XTRA Een man uit Gouda, met wie de verdachte in een café was, was onwel geworden. Ze had drie pillen met kalmeringsmiddel in zijn bier gedaan.
In de rechtbank van Den Haag staat een 36-jarige vrouw uit Peru terecht voor het drogeren en bestelen van haar Tinder-dates. Ze riskeert anderhalf jaar cel. Verdachte Katherine C.G. werd medio februari opgepakt nadat een man uit Gouda met wie zij in een café was, onwel was geworden.

In het ziekenhuis bleek dat hij het zware kalmeringsmiddel clonazepam in zijn bloed had. De verdachte heeft bekend dat ze drie pillen in zijn bier had gedaan toen hij naar het toilet was. Uit zijn portemonnee stal ze 30 euro, zijn bankpas en ze pakte de autosleutels, zei de aanklaagster. Personeel haalde de politie erbij, die de vrouw verhoorde. De verdachte had toen strips met zeker 25 pillen bij zich, onder meer in haar onderbroek. In haar koffer zaten nog eens 75 pillen.

De officier van justitie vond diefstal met geweld, met voorbedachten rade, bewezen. Ook enkele andere mannen - die in haar telefoon stonden - hebben bij de politie verklaard dat ze tijdens een date met de verdachte waren bedwelmd. Maar zij deden geen aangifte, uit schaamte of omdat het niet meer was te bewijzen, aldus de aanklaagster.

De vrouw was begin februari naar Nederland verhuisd voor de liefde. Maar toen de relatie spaak liep, stond ze ineens op straat. Via Tinder zocht ze contact met andere mannen. Het slachtoffer haalde haar op voor een avondje café, waar ze de pillen in zijn drankje deed. C.G. ontkende dat ze vooraf al had bedacht de man te bedwelmen met de pillen, die ze zelf zei te gebruiken tegen paniekaanvallen. Ze stelde dat ‘deze foute beslissing waarvan ze veel spijt had’ opeens in haar opkwam, omdat ze geld nodig had voor haar terugreis naar Peru. De aanklaagster vond dat onaannemelijk en wees erop dat alles duidde op een plan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.