Vrouw die luchthaven München in chaos stortte, gepakt én weer op vrije voeten: meer dan 200 vluchten geannuleerd

AFP
Een dag na het veiligheidsincident met een reizigster is het vandaag nog steeds chaos troef op de luchthaven van de Duitse stad München. Een tiental vluchten is geschrapt en de rust is er nog niet weergekeerd, zegt een woordvoerder van de luchthaven. Gisteren werden al meer dan 200 vluchten geannuleerd en liepen 60 vluchten vertraging op. 

Het incident gebeurde gisterenochtend aan terminal 2 van de op een na grootste luchthaven van Duitsland. Een vrouw werd er gecontroleerd aan de douane. Beveiligingsmensen maakten bezwaar bij haar handbagage en daarop ging de vrouw ervandoor. Ze kwam later echter terug zonder de handbagage en volgens de politie zou ze zonder een nieuwe controle voorbij de beveiligde zone gestapt zijn.

Tegen de voorschriften in werd er niet meteen alarm geslagen. Pas toen de federale politie op de hoogte was gesteld, werd de terminal ontruimd. Aan de hand van beeldmateriaal van een beveiligingscamera probeerde de politie haar vervolgens te vinden. Dat had heel wat voeten in aarde, maar lukte uiteindelijk.

De politie heeft intussen bekendgemaakt dat het om een vrouw van rond de veertig gaat, aldus de Duitse ZDF. De dame werd opgepakt, maar is inmiddels weer op vrije voeten. Meer details over haar identiteit zijn nog onbekend.

Door de ontruiming van de terminal, die gedurende 5 uur gesloten bleef, werden zeker 200 vluchten geschrapt. Nog eens zestig andere vluchten liepen vertraging op van meer dan een half uur. Ongeveer 700 mensen moesten noodgedwongen de nacht doorbrengen in de luchthaven op veldbedden. Honderden andere gedupeerde reizigers werden ondergebracht in hotels, zegt een woordvoerder van de luchthaven.

De politie liet kort voor deze middag weten dat de terminal opnieuw in gebruik is genomen, maar er heerst nog altijd chaos op de luchthaven. Er zijn al zeker 12 vluchten geannuleerd en reizigers moeten rekening houden met aanzienlijke vertragingen.

AFP

Vakantie

Door het warme weer werden gisteren tal van maatregelen genomen om de overlast voor reizigers - waar dat - kon te beperken. Zo werd er drinken uitgedeeld en werden de deuren zoveel als mogelijk opengezet.

Vorig jaar verwerkte de luchthaven van de Beierse stad 44,6 miljoen passagiers. Alleen Frankfurt (64,5 miljoen) is groter.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Mijn echtgenoot moest vroeger in de jaren 1975 tot 2005 soms twee keer en in extremis ook drie keer in en vliegtuig stappen. Die zou een boek kunnen schrijven!

 • stefan crama

  Heeft men hier niet geschoten met een kanon op een mug.

 • Tina Colpaert

  tof en wie gaat dat betalen???

 • Cosemans Guido

  Aan Bernaerts Diane: interessante vraag. Hoe kom je daar nu bij?

 • Piet Taillieu

  Al die heisa om tot dit resultaat te komen ?