Vrouw die kandidaat-rechter beschuldigt van poging tot aanranding wil dat FBI zaak onderzoekt

Christine Blasey Ford (rechts) die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-rechter Brett Kavanaugh (links) wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen.
AP/RV Christine Blasey Ford (rechts) die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-rechter Brett Kavanaugh (links) wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen.
De vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-rechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de Senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.

Een grondig onderzoek door wetshandhavers zorgt ervoor ,,dat cruciale feiten en getuigen in deze zaak op een onpartijdige manier beoordeeld worden'', stelt de advocaat. De vrouw zal volgende week ook niet getuigen op een hoorzitting die de senaatscommissie heeft gepland.

Stomdronken

Blasey vertelde in een interview dat ze in 1982 op een bed is geduwd door een stomdronken Kavanaugh. Hij zou haar hebben betast en hebben geprobeerd haar kleren uit te trekken. Door de beschuldigingen is de kandidatuur van Kavanaugh in gevaar gekomen. Hij ontkent de beschuldigingen met klem en vindt de Amerikaanse president Donald Trump aan zijn kant.

Ook een vermeende getuige van het incident voelt er niets voor in het openbaar een verklaring af te leggen. Mark Judge schreef aan het senaatscommissie zich "niets te kunnen herinneren'' van het voorval.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Conny Van den Bosch

  Het feit zou dus gebeurd zijn in 1982. Brett was toen 17 jaar oud, Christine 15 jaar. En we weten ondertussen uit allerlei films hoe het eraan toe gaat op studentenfuifjes in de USA. Dus is dit niet anders dan de zoveelste poging van de on-democraten om Trump stokken in de wielen te steken. Net zoals hier, de vuilste trucjes bovenhalen om toch maar iemand of een partij van rechtse strekking in diskrediet te brengen bij het Volk.

 • Dick DECOCK

  Achtereen klacht tegen iemand die in jaren 80 baby was die andere baby in de creche heeft aangeraakt..

 • Peter Bonacasa

  Actie om Trump te beschadigen? Ford heeft hier jaren geleden al over getuigd tegen vertrouwenspersonen. Volgens jullie kromme logica wist ze toen al dat Trump president ging worden??

 • Francois Peters

  Democraten in actie om Trump te beschadigen meer is dat niet hij heeft tenslotte die rechter voorgedragen

 • Jos Huibers

  1982 na 36 jaar een klacht neerleggen, verdedig je daar maar eens tegen.