Vrouw die al 14 jaar in coma ligt, bevallen: topman verzorgingstehuis stapt op

Illustratiebeeld.
Getty Illustratiebeeld.
De topman van het private verzorgingstehuis in het Amerikaanse Phoenix waar een vrouw beviel terwijl ze al 14 jaar in een diepe coma lag, is gisteren opgestapt. Dat heeft het tehuis zelf laten weten. De vrouw werd verkracht en beviel eind vorig jaar van een gezonde jongen. De politie heeft een onderzoek geopend.

Het ontslag van Bill Timmons werd aanvaard door de volledige raad van bestuur van Hacienda HealthCare, zo is te lezen in de verklaring. Volgens een woordvoerder van Hacienda was Timmons 28 jaar CEO. De vroegere CEO was gisteravond telefonisch niet meer bereikbaar, meldt The New York Times.

“Afschuwelijke situatie”

De raad van bestuur zal "niets minder dan volledige verantwoordelijkheid voor deze afschuwelijke situatie aanvaarden, een ongezien voorval dat alle betrokkenen - van het slachtoffer en de familie tot alle medewerkers van Hacienda - gechoqueerd heeft", klinkt het. De raad van bestuur zegt zijn volledige medewerking toe aan de politie.


Bronnen zeggen aan de lokale tak van ABC dat het personeel nooit opmerkte dat de vrouw - die 14 jaar geleden bijna verdronk en sindsdien in een coma ligt - zwanger was. Het werd gealarmeerd toen het de vrouw hoorde kreunen.

Verslagen op de website van Medicare geven aan dat de gezondheidsinspectie in 2017 het ziekenhuis als "onder het gemiddelde beoordeelde". De Centers for Medicare & Medicaid Services noemden de kwaliteit van de zorg voor bewoners zelfs "ver onder het gemiddelde".

Hacienda specialiseert in de zorg voor mensen met verstandelijke handicaps. Uit gegevens van de staat blijkt dat sommige patiënten al decennia in het tehuis verblijven. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ine Van Cauwenberg

  Ze zullen via DNA er wel achterkomen wie de vader is, zou die vrouw nu uit de coma nog kunnen ontwaken? Arme baby,geen moeder en geen vader!

 • Mady Vermeulen

  Niemand van het personeel besteedde dus aandacht aan het feit dat de seksueel misbruikte vrouw een zwangere buik ontwikkelde? Niemand die haar verzorgde voelde bewegingen in haar buik? Volgens is het een publiek geheim dat verkrachting van machteloze vrouwen in die instelling schering en inslag is. Wie weet hoeveel "verplegers" misbruik maakten van de comateuze vrouw. Het personeel dekt zichzelf in door te zwijgen.

 • Hassan Zriouil

  Een mens is verschrikkelijk, wie doet zo iets ziekelijks

 • Marc Geerts

  Ze zouden beter op zoek gaan naar de verkrachter.

 • Geert Vaelen

  Wordt iemand in coma niet gewassen of zo? Dan zie je toch dat die zwanger moet zijn. En waarom stapt de topman op? Moeten ze niet via DNA onderwoek achterhalen wie de vader is van dat kind en die ontslag geven wegens dringende redenen en veroordelen door de rechtbank voor verkrachting van een hulpeloos slachtoffer?