Vrouw bevalt in restaurant: “Op drie kwartier tijd was de baby er!”

Het Leidse restaurant Annie's.
Google Streetview Het Leidse restaurant Annie's.
Een hoogzwangere vrouw plofte vanavond met rugpijn op een terrasstoel van restaurant Annie's in de Nederlandse stad Leiden. Drie kwartier later beviel ze binnen van een kerngezond meisje. “Haar man was net op tijd.”

Bij de chef bediening Ilona van het Leidse restaurant Annie's giert de adrenaline een paar uur later nog door het lijf. “Toen alle ambulancebroeders erbij stonden, besefte ik: dit is heel gek, erg bijzonder.”

Om een lang verhaal kort te maken: na half vijf vanmiddag komt er een vrouw het terras op met rugklachten, tegen half zes bevalt ze van een meisje, onder begeleiding van een verloskundige, toevallig ook in de buurt. “Op drie kwartier tijd was het allemaal gebeurd!” 

Ik besefte: dit is heel gek, erg bijzonder

Chef bediening Ilona

Weeën

De vrouw bleek al heftige weeën te hebben toen ze bij het restaurant aankwam. “Ze had pijn”, vertelde ze. Haar man had al door dat het menens was en ging de auto halen. Maar ondertussen kwam een andere gast en die merkte dat mevrouw al heel kort achter elkaar weeën kreeg. “Bel 112‘” zei die gast.

De bevalling was dus al begonnen, de hoogzwangere vrouw werd achterin het restaurant op een bank gelegd. “Toevallig bekeek een verloskundige net de menukaart op ons terras. Toen zij hoorde wat er aan de hand was, is ze ook meteen gaan helpen.”

De andere eters en drinkers bij Annie's werden vriendelijk verzocht in een ander deel van het restaurant plaats te nemen. “Daarvoor was veel begrip hoor, men snapt wel dat er belangrijkere zaken in het leven zijn dan een biertje of een borrelhap.” 

De bevalling verliep - ondanks de bijzondere omstandigheden -  goed. “Ze was heel emotioneel, en heel blij. Maar dit is natuurlijk niet de plek waar je verwacht te bevallen.”

De vader was net op tijd terug om de geboorte van zijn dochter mee te maken: “Hij zou later deze week nog langskomen om ons uitvoerig te bedanken.” En ja: moeder en kind maken het goed, zoals de bekende geruststellende woorden luiden. De naam van het meisje? “Niet Annie, nee, dat zou mooi geweest zijn. Maar we weten niet hoe ze wel heet. Waarschijnlijk horen we dat nog.” 

Bekijk ook:

‘Schattig: deze baby’s zijn al verkleed voor Halloween’
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • pat coens

    eind goed al goed ,proficiat met de geboorte van jullie meisje , en zet de mensen uit het restaurant maar eens in de bloemetjes en natuurlijk ook de vroedvrouw

  • Ignace Ameel

    Drie kwartier! Heb je tenminste de tijd om op uw gemakske een aperitief te drinken.

  • adri edith

    Deze plaats heette vroeger Annie's Verjaardag. Leuk dat die kleine er later haar verjaardag kan gaan vieren ;)