Vrouw (79) moet tien dagen gevangenis in voor voeren zwerfkatten: “Idioot en absurd”

Nancy Segula
screenshot WKBN27 Nancy Segula
Een 79-jarige vrouw uit de Amerikaanse plaats Garfield Heights (Ohio) is tot haar grote verbijstering veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien dagen omdat ze tegen alle afspraken in de zwerfkatten bij haar woning eten gaf. Nancy Segula moet zich op 1 augustus melden bij de Cuyahoga County Jail in Ohio. Ze noemt haar straf “idioot en absurd”. “Ik verdwijn achter de tralies voor een goede daad.”

Toen ze recent van de rechter haar straf hoorde, klopte Segula bijna wanhopig aan bij het lokale televisiestation WKBN27. Dat interviewde de vrouw over hoe ver het zo is kunnen komen en inmiddels hebben ook internationale media het verhaal opgepikt.

Buurman

Segula kreeg haar straf als slotakkoord van vier officiële waarschuwingen die ze sinds 2017 op papier kreeg. In dat jaar verhuisde haar buurman en liet hij zijn katten achter. Ze begon de dieren uit bezorgdheid te voeren, maar de nieuwe bewoners van het pand naast haar vinden dat maar niks. Die alarmeerden keer op keer de politie als ze de vrouw de dieren eten zagen geven. In de woonplaats van Segula is het voederen van dieren zonder eigenaar officieel verboden. “Maar ik heb het als groot poezenliefhebber toch altijd gedaan omdat ik me zorgen over die arme dieren maak.”

Recent klikten de buren voor de zoveelste keer bij de politie over de daden van de vrouw. Justitie besloot vervolgens dat de maat vol is en legde haar de celstraf van tien dagen op. Segula is niet te spreken over die veroordeling. “Ik ben me werkelijk van geen kwaad bewust. Deze straf staat absoluut niet in verhouding tot wat ik heb gedaan. Zeker als ik besef hoeveel foute types er ongestraft rond kunnen blijven lopen.”

“Ze heeft een goed hart”

Haar zoon Dave Pawlowski maakt zich nu al grote zorgen over het verblijf van zijn moeder in de cel. “Ik kan het nog steeds niet geloven dat ze deze straf kreeg. Zo'n oude vrouw opsluiten, is gevaarlijk want in gevangenissen is sprake van misstanden waar mijn moeder nooit tegen opgewassen zal zijn.” Hij noemt de celstraf ‘een potentieel trauma’ voor zijn moeder. “Ze heeft een goed hart.”

Inmiddels is in de Verenigde Staten een petitie gestart om Segula - die niet in hoger beroep wil om een statement te maken - uit de cel te houden. Of dat gaat lukken, moet nog blijken. De gemeente Garfield Heights, die de controversiële wet (niet voeren van zwerfdieren) handhaaft, heeft nog niet gereageerd op alle commotie. 
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chantal soenen

  Degene die de gevangenis in moet is die lieve buurman die zijn katten achter liet als hij verhuisde

 • dominique van damme

  Ja waar is het in Amerika daar zijn ze gek wie is hun president

 • Maria Arens

  Ik voeder ook zwerfkatten, contacteer alle organisaties per mail om ze op te halen, maar niemand komt.... al die organisaties dan naar de gevangenis, maar IK laat dieren niet verhongeren en creperen.

 • raf janssens

  4 aan maningen en stoïcijns blijven door doen ;tja dan sluiten ze je daar dus op hé;hier zou je zelfs na 99 keer voorgekomen te zijn nog niet opgesloten worden als je maar een naf bent

 • Bettina De mol

  Alle katten daarheen en bevrijden dat vrouwtje uit the jale! !! Bende idioten!!!!!!