Vrouw (78) brengt goudschat per ongeluk naar bejaardenhome

Illustratiefoto.
Thinkstock Illustratiefoto.
Een weduwe uit Mönchengladbach heeft zonder het zich te realiseren een goudschat weggegeven. 

De 78-jarige vrouw bracht een kartonnen doos speciale voeding, die haar man voor zijn dood op doktersadvies gebruikte, naar een bejaardentehuis. Een medewerkster vond tussen de etenswaren echter ook een plastic doosje met daarin 109 gouden munten.

Ze vertrouwde het niet en lichtte de politie in. Die vertelde vandaag dat het om Krugerrands ging van elk 1 troy ounce goud (31,1 gram) met een totale waarde van meer dan 100.000 euro. Agenten brachten de verzameling terug naar de rechtmatige eigenares. Deze wist weliswaar dat haar echtgenoot munten spaarde, maar kende de prijs niet en had ook geen idee waar hij ze bewaarde.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Clement Asselman

  Jef Cartouche??? En wat als de goudprijs daalt?

 • Louis Heyens

  Hey Joris Boden, ooit gehoord van Google ??? Zuiverheid en gewicht. De gouden Krugerrand heeft een zuiverheid van 916,7/1.000 (22 karaat) en een nettogewicht van 31,1 gram (= 1 troy ounce). De overige 2,83 gram bestaat uit koper, wat de munt haar typische licht oranje kleur geeft.

 • François Schelfhout

  Troy once is alleen voor goud en zilver ! 31,1g

 • Jef Cartouche

  Goud blijft goud en Krugerrand blijft zijn waarde houden.

 • Joris Boden

  Een krugerrand weegt 33.93 gram