Vrouw (58) stikt wanneer sjaal in keukenrobot terechtkomt tijdens bakken van taart

Voorbeeldfoto keukenrobot
Shutterstock Voorbeeldfoto keukenrobot
Een 58-jarige vrouw, die samen met haar zoon een taart aan het bakken was, stierf vandaag door verstikking nadat haar sjaal vast kwam te zitten in de keukenrobot, meldt Agence France-Presse (AFP). De feiten speelden zich af in Saint-Etienne, een stad gelegen in het Franse departement Loire.

Rond 10 uur ‘s morgens belde de 15-jarige zoon van het slachtoffer, die getuige was van het ongeval, de hulpdiensten. De brandweer en de ambulance probeerden tevergeefs de 58-jarige te redden.

Alvorens de hulpdiensten aankwamen had de tiener op hun aanraden de stekker van de keukenrobot uitgetrokken en de sjaal van zijn moeder los geknipt, laat AFP weten. 

Volgens de eerste bevindingen van het onderzoek vond het ongeval plaats terwijl het slachtoffer met haar zoon een taart aan het bakken was met behulp van een elektrische keukenrobot, waarvan het merk niet is gespecificeerd.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • robrecht Peeters

  herinnert aan de danseres Isadora Duncan, danseres,die op gelijkaardige wijze stierf toen haar sjaal verstrikte raakte in de wielen van haar auto, verfilmd met Vanessa Redgrave in de rol van Isadora

 • Ludovic De Beuckeleer

  daaraan zie je dat je zeer voorzichtig moet zijn met loshangende kledij en haar bij ronddraaiende machines.

 • jan swaenen

  Sjaal? Bakken?! Amaai daar moet het heel koud geweest zijn? Wat een combinatie, bakken of koken met een sjaal aan! Ja, zo zie je maar dat je altijd moet opletten en voorzichtig zijn, tis rap gebeurd! Medeleven voor zoon familie en vrienden.

 • Herman Van Gent

  Je kan dit toch niet echt verstandig noemen , en die sjaal moet wel heel lang geweest zijn dat in die keuken robot in terecht kwam ? alle machines die rond draaien daarmee moet je ten alle tijden heel voorzichtig mee omgaan