Vrouw (24) sterft nadat stoeltje uit kermisattractie wegvliegt

Het ongeval gebeurde gisteravond in de attractie Sky Flyer, op de kermis in het Franse Firminy.
Twitter @AktivRadio Het ongeval gebeurde gisteravond in de attractie Sky Flyer, op de kermis in het Franse Firminy.
Een 24-jarige vrouw is om het leven gekomen nadat ze in Frankrijk van op ongeveer 10 meter hoogte uit een kermisattractie met de naam ‘Sky Flyer’ was geslingerd. Een andere vrouw (20) raakte volgens de hulpdiensten ernstig gewond.

De slachtoffers stapten maandagavond in een attractie die bestaat uit een mast waar op grote hoogte stoeltjes omheen draaien. Die zijn vastgemaakt aan lange armen. Het duo bevond zich op zo'n 10 meter hoogte toen het misging. Hun stoeltjes zouden zijn losgeschoten. Het 24-jarige slachtoffer overleed ter plekke.

Het ongeval gebeurde in de plaats Firminy, ten zuidwesten van Lyon, waar in oktober een van de grootste kermissen van het land staat. Die bestaat uit circa 250 attracties en wordt door zo'n 100.000 mensen bezocht. 

De politie heeft vier mensen opgepakt. Het gaat om de eigenaren en uitbaters van twee kermisattracties, de mast waar het ongeval gebeurde en een naastgelegen toestel.

Tot 121 meter hoog

De Sky Flyer is een attractie die je zowel op kermissen als in pretparken kan terugvinden. Op kermissen komen vooral hoogtes voor van 30 meter en 50 meter, in pretparken staan meestal permanente versies van 70 meter. De hoogste starflyer ter wereld is 121 meter hoog en staat in een pretpark in Stockholm.

In ons land kon je op attracties met dezelfde naam de voorbije jaren onder meer al rondzweven op de kermissen in Hasselt, Tienen, Aalst en Gent.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar een van de slachtoffers overleed meteen.
Twitter @JonathanMothe De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar een van de slachtoffers overleed meteen.

Bekijk ook: Vier personen geblokkeerd in ‘Dalton Terror’ in Walibi
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vangeel guido

  Veel sterkte aan de nabestaanden .Ik persoonlijk kruipt nooit in die attracties omdat ik steeds vrees dat zoiets kan gebeuren.

 • Jan Van Gent

  Zo een stoeltje hangt toch met meerdere kabels vast aan de basis .volgens de foto die nu niet zo zo scherp is tel ik toch 6 kabels die kunnen tocht niet allemaal tezelfdertijd loskomen en zou toch moeten berekend zijn dat zo een stoeltje zelfs met de helft van kabels moet kunnen blijven hangen ... en je zit toch wel goed vast in zo iets misschien daar het probleem ?

 • lukas wouters

  Deze atrakties zouden na elke opstelling moeten gekontroleerd worden door een onafhankelijke vakman. Bovendien zou er een veiligheidssysteem moeten aangebracht worden. Mij ziet men in deze soort atrakties niet. Ik ben ingenieur van beroep.

 • chris Tophe

  Slecht gemonteerd, metaalmoeheid, sabotage van concurrenten...noem maar op, het slachtoffer komt er niet mee terug.

 • Vince Janssens

  Dat wereldje van foorkramers is zo ziek als iet. Alles draait om winst en dat gaat nooit gepaard met veiligheid. Wordt op minder dan 1 dag met wat Polen opgetrokken... Neem nu attractie Tauron die vele malen deze krachten overstijgt... Denk niet dat daar ooit 1 probleem mee gaat zijn.