Vrouw (23) die crash van klif overleefde, toont foto’s van zwaar beschadigde Jeep

Angela Hernandez
De vrouw die zeven dagen op een afgelegen strand overleefde nadat ze van een klif op California's Highway 1 was gereden, heeft op Facebook foto’s geplaatst van wat er overbleef van haar Jeep Patriot.

Angela Hernandez's beproeving begon rond de middag op 6 juli, toen ze zuidwaarts door Big Sur reed en er plotseling een dier op de weg sprong. Ze week uit en begon te slippen, waarna ze zo’n 75 meter naar beneden stortte. Hernandez (23) werd al snel als vermist opgegeven in het gebied rond Big Sur, maar zware mist bemoeilijkte de zoekacties. Ze werd uiteindelijk gevonden door een koppel dat langs de kust wandelde op zoek naar een visplek.

Angela Hernandez

De jonge vrouw liep bij de crash een hersenbloeding, een ingeklapte long, gescheurde bloedvaten in beide ogen, vier gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen op. Ook was ze ernstig verbrand door de zon. Ze schrijft op Facebook dat ze zich van de crash alleen herinnert dat ze wakker werd in haar auto en voelde hoe het water van de Stille Oceaan tegen haar knieën klotste. Ze gebruikte een multitool om het raam in te slaan, sprong in het water en zwom naar de kust, waar ze prompt bewusteloos raakte.

Angela Hernandez

In de dagen daarna gebruikte ze een stuk slang van de radiateur van haar Jeep om dauwwater te verzamelen dat van stukken mos afdroop. Ze kroop bijna iedere dag een stuk naar boven naar een vlak stuk van waaruit ze auto’s zag rijden. "Ik had het gevoel dat als ik maar luid genoeg kon schreeuwen, iemand me kon horen of zien. Dat is alles wat nodig had om terug te kunnen keren naar mijn familie, slechts één persoon die me opmerkte. Ik bleef daarom zo lang mogelijk op die plek, meestal totdat de zon ondraaglijk werd en daarna ging ik weer naar beneden, naar het strand."

Chelsea Moore

Toen ze na een week werd gered, bevond de wagen zich gedeeltelijk in het water van de Stille Oceaan, zo maakten de autoriteiten bekend. De verdwijning van de automobiliste kreeg veel media-aandacht omdat haar voertuig op 6 juli voor het laatst was gesignaleerd op bewakingsbeelden van een tankstation bij Carmel. Dat was zo'n 80 kilometer ten noorden van de plek bij Highway 1 waar de wandelaars het wrak ontdekten. "Automobilisten bezwijken meestal aan de klap van het neerstorten of sterven een verdrinkingsdood in zee, maar deze vrouw had het geluk om beide te overleven", zei politieagent John Thornburg.

De Jeep van Hernandez toen ze hem net in ontvangst had genomen.
Angela Hernandez De Jeep van Hernandez toen ze hem net in ontvangst had genomen.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jack Vermeire

  Een (echte) Jeep krijg je gewoon niet kapot, om het zo te zeggen, 1 van de veiligste wagens!! Ze heeft veel geluk gehad, had ze in iets anders gezeten dan was ze er niet uitgekomen. @Roger Reniers, u begrijpt precies niet goed wat oceaanwater doet met bloot ijzer... Misschien eens even terug naar school een les Chemie ofzo volgen.

 • guy vermeulen

  dat is echt door het oogje van de naald gekropen !

 • Karel Tichmann

  "Automobilisten bezwijken meestal aan de klap van het neerstorten of sterven een verdrinkingsdood in zee, maar deze vrouw had het geluk om beide te overleven". Het was geen geluk, het was een Amerikaanse Jeep...

 • Febe Chapin

  Passagier zou wel dood geweest zijn. Haar kant had geluk..

 • roger reniers

  na 7 dagen reeds zo geroest ? amaai,goe merk !!!