Vrouw (21) aangehouden voor bedreigen Baudet tijdens betoging: “Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf”

Up!Network NL
De politie heeft een vrouw (21) uit Nijmegen opgepakt naar aanleiding van een anti-racismedemonstratie van afgelopen zaterdag in Amsterdam. Tijdens de demonstratie werden bedreigingen geuit aan het adres van Thierry Baudet, de politicus die vorige week met zijn rechts-populistische Forum voor Democratie de grote winnaar werd van de provincieraadsverkiezingen.

Op een filmpje van het rechtse UP! Network was te zien hoe de  vrouw scandeerde: “Als je Thierry Baudet dood wil hebben, zeg dan ‘paf’.” De vrouw had  zichzelf onherkenbaar gemaakt met een doek voor haar gezicht. 

De politie startte in overleg met het Nederlandse pakket een onderzoek naar de beelden van de demonstratie. Dat onderzoek bracht de politie op het spoor van de 21-jarige betoger. Premier Mark Rutte noemde de bedreigingen tegen Thierry Baudet “totaal onacceptabel”. Gisteren lieten ook de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, en meerdere politici al weten dat dit soort uitspraken niet door de beugel kunnen.

Enkele duizenden mensen liepen mee in de demonstratie, die vooral was gericht tegen racisme, maar ook tegen de recente verkiezingsuitkomst. Forum voor Democratie haalde bij de provinciale verkiezingen woensdag de meeste stemmen.

Oikofobie? Boreaal? De overwinningsspeech van Thierry Baudet ontleed
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Otto-Jan Rongewaard

  De uitspraak is geen bedreiging omdat ze voorwaardelijk geformuleerd is. Dat kan je niet zeggen van een uitspraak van partijgenote Annabel Nanninga. Zij dreigt met vergassen van Joden, maar dat kan in het koninkrijk Nederland.

 • Lucien Mertens

  Het extremisme bij de betogers "aan de goeie kant van de geschiedenis" is blijkbaar een stuk groter dan bij degenen waartegen ze betogen...niet voor de eerste keer trouwens.

 • Senne Vadegu

  wim rooyakkers Daarom dat dit ook uiterst gevoelig ligt bij de noorderburen.(Alle rechtse politiekers moeten met beveiliging rondlopen, zou Jesse Klaver ook met politiebegeleiding rondlopen daarginds in het Noorden? ) Linkse gekkies deugen niet en hebben ook nauwelijks tot geen normbesef en respect voor andermans meningen.

 • Rudy De Bakker

  Amaai, das precies weer een nette zenne !! Zo zot als een achterdeur.

 • wim rooyakkers

  We leven in een wereld van bedreigen als sommige hun zin niet krijgen,wat is dan nog democratie als iemand gekozen word?eerder werd al Pim Fortuyn vermoord door iemand die andere gedachten had ,dan de meerderheid van Nederland.