Vroegere Trump-campagneleider Manafort dient zelf klacht in tegen Justitie

Paul Manafort heeft nu zelf klacht ingediend tegen het ministerie van Justitie.
AP Paul Manafort heeft nu zelf klacht ingediend tegen het ministerie van Justitie.
Aangeklaagd in de Rusland-affaire heeft Paul Manafort, de vroegere campagneleider van de Amerikaanse president Donald Trump, nu zelf klacht ingediend tegen speciaal aanklager Robert Mueller en het ministerie van Justitie. Dat hebben nieuwszender CNN en het NBC News vandaag gemeld.

Manafort diende vandaag een klacht in bij een rechtbank in Washington. Hij vecht de beslissing aan van speciaal aanklager in de Rusland-affaire Robert Mueller om hem daarin aan te klagen. De magistraat wil immers Manafort vervolgens wegens witwassen van geld en andere misdrijven. Ook viceminister van Justitie Rod Rosenstein en zijn ministerie maken voorwerp van de klacht uit. 

Manafort voert aan dat Mueller en Rosenstein hun bevoegdheden zijn te buiten gegaan door Mueller aan te stellen. Klager vecht aldus de autoriteit van die laatste aan.

Het nieuw rondje op de 'collusie met Rusland'-carrousel ligt in de lijn van luide oproepen uit Republikeinse hoek om het onderzoek van Mueller stil te leggen.
In principe verschijnt Manafort op 16 januari voor de rechter. Hij was Trumps campagneleider van juni tot augustus 2016. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Het feit dat hij de autoriteit van Mueller in vraag stelt ipv gewoon de witwaspraktijken te ontkennen, zegt inderdaad al genoeg.

 • Pete Schoonhuys

  Waarom dan wel Gino De Neef? Sterke argumentatie. Het mandaat van Mueller is zo goed als onbeperkt, dus mag hij ook mensen oppakken wegens het witwassen van geld. Door dit te doen bekent Manafort trouwens dat hij geld heeft witgewassen.

 • Gino De Neef

  Groot gelijk

 • Jan Maarten

  Oei, er komt te veel naar boven en dat is niet naar de zin van Trump en de republikeinen. Zij willen het potje dicht houden.