Vrijwilliger anti-peststichting stopt na pesten

Stichting Pesten op de Werkvloer trapte vandaag een campagne af in Breda. Een theatergezelschap bracht enkele scènes rond pesten op het werk. De Nederlandse minister Asscher woonde het evenement bij.
anp Stichting Pesten op de Werkvloer trapte vandaag een campagne af in Breda. Een theatergezelschap bracht enkele scènes rond pesten op het werk. De Nederlandse minister Asscher woonde het evenement bij.
Een vrijwilliger van de Nederlandse stichting Pesten op de Werkvloer stopt per direct met zijn activiteiten voor deze stichting, omdat hij naar eigen zeggen wordt gepest.

Volgens het pestslachtoffer wordt hij getreiterd door de stichtingsvoorzitter Laura Willemse, meldt de Nederlandse krant  De Stentor.

De vrijwilliger, Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart (Overijssel), zegt dat de voorzitter informatie voor hem achterhoudt. Hartholt, die het initiatief nam voor een petitie tegen het stoppen van pesten op het werk, was ook niet uitgenodigd voor de start vandaag van een landelijke campagne in Breda. De voorzitter zou daarnaast aan de haal zijn gegaan met een deel van zijn mailadressenbestand.

Naar schatting zijn er in Nederland een kleine 500.000 mensen die structureel worden gepest op de werkvloer. De stichting Pesten op de Werkvloer werd opgericht door drie ondernemers omdat er volgens hen nog nauwelijks aandacht was voor het probleem.