Ga naar de mobiele website
^ Top

Vrijgesproken: vrouw die ingewanden ex eruit trok nadat hij haar verkrachtte

Twitter
Een Britse vrouw die zichzelf op een erg doortastende manier verdedigde toen ze op 19 oktober 2015 door haar voormalige echtgenoot werd verkracht, is vrijgesproken voor poging tot moord en het moedwillig verwonden van haar ex. Ze stak hem met een mes twee keer in de buik en voor ze het wist had ze zijn ingewanden in haar hand. "Ik verdedigde alleen mezelf", voerde ze aan.

De feiten speelden zich af in Birmingham. Bilal Miah (31) en Dalya Saeed (35) hadden elkaar leren kennen in een restaurant, waar ze allebei werkten. Ze begonnen een relatie en kregen een dochtertje, maar hun relatie liep in 2013 op de klippen. Miah hertrouwde wel korte tijd later.

Op 19 oktober 2015 belde Dalya haar ex en vroeg ze hem om naar haar huis aan Forest Road te komen. Ze wilde iets bespreken over hun dochter. Volgens de man hadden ze in de loop van die ontmoeting seks met wederzijdse toestemming. Maar daarop kregen ze ruzie. Vervolgens hadden ze opnieuw seks. En daar beginnen hun verhalen uiteen te lopen.

Mes
Volgens Miah - intussen taxichauffeur - gebeurde het ook de tweede keer met onderlinge toestemming en stak zijn ex hem plots met een mes twee keer in de buik. Daarop trok ze er zijn ingewanden uit. Hij slaagde erin om de flat uit te vluchten, maar ze viel hem naar zijn zeggen opnieuw aan op straat.

De vrouw vertelde een heel ander verhaal. Ze zei dat ze verkracht was en zich alleen verdedigd had. "Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had", zegt ze. "Ik grabbelde naar iets om mee te steken en voor ik het wist had ik hem twee keer geraakt in zijn buik."

Stok
Ze vluchtte weg, maar haar ex kwam achter haar aan en viel haar aan met een stok. Ze weerde hem af en raakte daarbij zijn buik aan. "Opeens had ik wat van zijn ingewanden in mijn hand", vertelt ze. "Ik liet ze vallen, waarop ik hem mijn flat uitjoeg."

Huilen
De jury geloofde uiteindelijk háár versie van de feiten en sprak de vrouw vrij. Saeed barste daarop in huilen uit en boog haar hoofd. Haar ex-man is intussen hersteld van zijn verwondingen.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ja goe bezig

  Dus als je ex belt ga je er beter niet op in want dit is het mogelijke resultaat.

 • jef pedal

  Civiele zaak, niks dan leugens misleiding en misbruik van zwijrecht.

 • James Clean

  @ JP Franco: Je moet nog veel leren man!!

 • Michael Sterck

  Groot gelijk. Ze verdedigde zich alleen maar dus waarom zou ze gestraft moeten worden. Hij heeft zijn verdiende loon gekregen,

 • Dimi Bauwens

  En terecht!

Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug