Vriendin van schutter Las Vegas in VS aangekomen

Marilou Danley, de vriendin van de schutter, zou onderweg naar de VS zijn.
Facebook Marilou Danley, de vriendin van de schutter, zou onderweg naar de VS zijn.
De vriendin van Stehen Paddock, de dader van de bloedige schietpartij in Las Vegas, is gisterenavond laat (plaatselijke tijd) vanuit de Filipijnen aangekomen in Los Angeles, zo heeft zender NBC vandaag (Belgische tijd) bericht.

Marilou Danley (42), die samen met Paddock heeft gewoond, bleek bij aankomst in Los Angeles door agenten van de federale recherche FBI te zijn geëscorteerd. Het is onduidelijk waar ze naartoe is gebracht. De speurders hopen van de vrouw te weten te komen waarom hij een heus wapenarsenaal heeft bijeengebracht en waarom hij op het publiek van een muziekfestival is beginnen schieten.

Danley zou haar terugkeer naar de VS hebben afgestemd met politiedienst FBI. Ze wil volgens een bron duidelijk maken dat ze niets met de bloedige schietpartij te maken heeft. 

Waarom vertrokken?

Onderzoekers willen volgens een topfunctionaris van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid weten of Paddock zijn vriendin aanmoedigde om de VS te verlaten voordat hij aan zijn moordpartij begon. De vrouw deelde eerder de woning van de 64-jarige schutter in Mesquite, maar wordt niet bestempeld als verdachte.

epa

Grote geldsommen

Onderzoekers proberen ook duidelijkheid te krijgen over de 100.000 dollar (bijna 85.000 euro) die schutter Stephen Paddock overmaakte naar de Filipijnen. De functionaris zei dat het geld is gestort op een rekening "die bedoeld leek te zijn'' voor Danley, die zichzelf op sociale media omschrijft als "casino professional''.

De politie in Las Vegas heeft duidelijk gemaakt dat Paddock de enige verdachte is van de schietpartij, waarbij 58 mensen omkwamen. De autoriteiten spraken eerder over 59 doden, maar verduidelijkten later dat het ging om 58 overleden slachtoffers en de schutter.

afpReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.