Vriendin dodelijk slachtoffer aanslag Londen deelt emotionele boodschap: “Ik heb nog nooit zo veel pijn gevoeld”

@HollieJ2193
De beste vriendin van een van de twee dodelijke slachtoffers van de aanslag op de London Bridge, heeft een emotioneel afscheid gepost op Twitter. “Ik leef al 24 uur in een waas”, schrijft Hollie aan de gestorven Jack Merritt (25). “Ik begrijp er niets van en niets kan me nog schelen. Ik had nooit gedacht dat ik in een wereld zou leven waarin het zien van je mooie gezicht me zo veel pijn zou doen. Een pijn die ik nog nooit eerder heb gevoeld. Ik ben zo triest Jack.”

Merritt werd vrijdag doodgestoken door terrorist Usman Khan (28). Ook de 23-jarige Saskia Jones liet het leven tijdens de aanval van de man. Die vond plaats op een evenement rond de re-integratie van gedetineerden, die door Merritt georganiseerd werd. Khan was daarop uitgenodigd.

“Geniale jongen”

“Je was een geniale jongen”, schreef Hollie zondag op Twitter. “Je kon alles gedaan hebben wat je wilde, maar je koos ervoor om anderen te helpen. Je nam het op voor de underdog. Je deed alles wat je kon om hun stem te laten horen. Het maakt me bang dat je eigen stem nu niet meer zal weerklinken. Jouw redelijke, gevoelige, gepassioneerde stem.”


De jonge vrouw heeft het erg moeilijk met de zinloosheid van de aanslag. “Waarom zou de wereld zo een geweldig persoon van ons wegnemen”, vraagt ze zich af. “Iemand die zich zo inzette voor een geweldig project dat tot zijn dood leidde. Waarom zou zoiets gebeuren?” (lees hieronder verder)

“We zijn gisteren naar de Punter geweest (een pub in Cambridge, de stad waar Merritt aan de universiteit werkte, red.)”, gaat ze verder. “Ik verwachtte dat je elk moment zou opdagen, met je chique jas en je Dr Martens aan en die verdomde e-sigaret in je hand. Ik wilde horen hoe je dag was geweest, hoe de conferentie was geweest, ik wilde je er met passie over horen spreken, maar dat gebeurde niet. Je zal hier altijd zijn, Jack. Ik neem je overal met me mee. Je zal altijd bij me zijn.”

De tweet van de vrouw werd intussen al meer dan 70.000 keer geliket en duizenden keren gedeeld. Er liepen ook al ontelbare steunbetuigingen binnen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lisette Theunis

  Politici worden zeer goed betaald, ze hebben dan ook de plicht om onze maatschappij te behoeden voor het dodelijk gevaar van loslopende fundamentalistische gekken.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Veel moed. Het is ook onbegrijpelijk hoe onveilig westerse landen zijn geworden door politici die enkel met hun persoonlijke verdiensten bezig zijn ipv de landen in goede banen te leiden.

 • Chris Daeleman

  Als ik dit leest overvalt me een verdriet, een machteloosheid om wat er in de wereld gebeurt. Dan vraag ik 100 keer WAAROM? Macht, godsdienst, geld of zijn de mensen gek of moordenaar aan het worden. Elke dag hoop ik op een mooie dag in vriendschap en liefde.

 • Eddy Bryon

  Veel sterkte , meisje !! Hier in Belgie laten ze dat gespuis ook gewoon vrij rondlopen !!!