Vrienden keren zwaar aangeslagen zonder vermiste Jonathan (19) terug uit Mallorca

De vermiste Jonathan van Doorn uit Riethoven.
Facebook De vermiste Jonathan van Doorn uit Riethoven.
De politie van Mallorca is op zoek naar de 19-jarige Jonathan van Doorn uit het Nederlandse Riethoven. De jongen wordt sinds gistermorgen vermist. De groep vrienden met wie hij op vakantie was ging zonder hem naar huis.

'Jona', die oorspronkelijk uit de Filipijnen komt, is voor het laatst gezien toen hij rond 10.30 uur in verwarde toestand hotel Iris in El Arenal verliet.

Jonathan was met een groepje van zeven vrienden op vakantie op het Spaanse Baleareneiland. De groep is gistermorgen zonder hem teruggekomen in Nederland. Dat gebeurde na overleg met de betrokken families. De ouders van Jonathan stapten gisteravond op het vliegtuig naar Mallorca om hun zoon te zoeken. Ook Interpol is ingeschakeld.

Wanhopige oproep
Vrienden van Jonathan doen via Facebook een wanhopige oproep om hem te vinden. Mogelijk verkeert de jongen - die geheel in het zwart gekleed verdween - in een psychose, staat in een Facebookpost in het Spaans. Volgens vader Van Doorn is de vriendengroep zwaar aangeslagen teruggekomen. Ook familieleden vragen via Facebook naar hem uit te kijken.

Riethoven is een dorp dat deel uitmaakt van het aan Lommel grenzende Bergeijk.