Vriendelijke oma ontpopt zich tot ijskoude moordenares: politie VS houdt klopjacht

Pamela Hutchinson (links) en Lois Ann Riess.
beeldbewerking AD Pamela Hutchinson (links) en Lois Ann Riess.
De politie in Florida is met man en macht op zoek naar Lois Ann Riess, een 56-jarige vrouw die ervan verdacht wordt eerst haar man te hebben vermoord en daarna een vrouw die op haar lijkt. Dat laatste zou ze hebben gedaan om de identiteit van het slachtoffer over te nemen.

De zoektocht naar Riess vindt inmiddels in verschillende Amerikaanse staten plaats. Het vermoeden bestaat dat Riess nu in het Texaanse Corpus Christi is. Volgens de Amerikaanse politie is Riess gewapend en gevaarlijk, en kan ze snel weer gaan moorden 'als haar geld op is'. "Ze lacht en ziet eruit als eenieders moeder of oma", zei hulpsherrif Carmine Marceno volgens diverse media. "Maar ze is berekenend, doelgericht en een ijskoude moordenares."

Riess is moeder van drie volwassen kinderen en oma van een kleinkind. Ze heeft een verleden van gokproblemen. Vorige maand zou ze haar man hebben vermoord in de Amerikaanse staat Minnesota. Vervolgens vertrok ze naar Florida. Daar sloot ze vriendschap met de 59-jarige Pamela Hutchinson. Haar lichaam werd maandag gevonden op het strand bij Fort Myers. Volgens de politie is ze misschien al een paar dagen eerder overleden.

De route die Lois Ann Reiss afgelegd heeft.
videostill CBS De route die Lois Ann Reiss afgelegd heeft.

Gelijkenis

De gelijkenis tussen Hutchinson en Riess viel de politie op. Beiden zijn vrouwen van in de 50 met blond haar en een vriendelijke uitstraling. Volgens Marceno was het Riess precies daar om te doen. "Haar manier van opereren is vriendschap sluiten met vrouwen die op haar lijken, om vervolgens hun identiteit te stelen", zei hij op een persconferentie.

Na de vondst van Hutchinsons lichaam bleken haar geld, kredietkaarten, identiteitskaart en auto verdwenen. Het vermoeden bestaat dat Riess in haar auto Florida heeft verlaten.

De politie in Minnesota was al sinds 23 maart op zoek naar Riess. Toen werd het lichaam van haar man David gevonden. Ze zou hem thuis hebben vermoord en 11.000 dollar van hem hebben meegenomen. Rechercheurs vermoeden dat Pamela Hutchinson met hetzelfde wapen is vermoord als David Riess.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • evelyne dewulf

  zo'n iemand is al langer ziek. als de speurders nu maar hun werk naar behoren doen

 • Caesar Lask

  Iemand vermoord in florida , de doodstraf staat haar te wachten ginder. In Texas van hetzelfde.

 • Eugène Bourgeois

  Dit verschijnsel komt altijd terug en zit in de genen van de mens. kijk ook maar naar zaken in geweld delicten of chauffeurs die doorrijden na een aanrijding met fietsers. Gerechtigheid noemen ze dat, ik noem dat incompetentie van het bestuur en directie.

 • ANN LIMBOS

  Oma-psychopaat.