Vriend schutter Dayton opgepakt

Bloemen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de schietpartij in Dayton, Ohio, waar Connor Betts op 6  augustus een bloedbad aanrichtte.
AFP Bloemen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de schietpartij in Dayton, Ohio, waar Connor Betts op 6 augustus een bloedbad aanrichtte.
De Amerikaanse autoriteiten hebben een vriend opgepakt van de man die negen mensen doodschoot in Dayton (Ohio). De 24-jarige man heeft toegegeven dat hij een accessoire voor een AR-15-geweer, een groot magazijn en beschermende kleding heeft gekocht voor de 24-jarige schutter Connor Betts.

Betts schoot begin augustus negen mensen dood bij een bar, onder wie zijn eigen zus. Hij is vervolgens zelf doodgeschoten door de politie. De autoriteiten hebben inmiddels zijn vriend Ethan Kollie opgepakt. Die kocht en bewaarde spullen die Betts later gebruikte tijdens de aanval.

Volgens de autoriteiten is er nog geen bewijs dat Kollie bewust heeft meegewerkt aan voorbereidingen voor de aanslag. Hij wordt verdacht van liegen over zijn drugsgebruik toen hij een pistool kocht voor zichzelf. De man riskeert een gevangenisstraf van vijftien jaar.

Kollie zou hebben toegegeven dat hij herhaaldelijk drugs gebruikte met zijn vriend Betts. Toch meldde hij bij aankoop van een pistool op een formulier dat hij geen illegale drugs gebruikte.

Ethan Kollie hielp schutter Connor Betts bij het verwerven van een wapen.
AP Ethan Kollie hielp schutter Connor Betts bij het verwerven van een wapen.
Schutter Connor Betts.
AP Schutter Connor Betts.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Grete Timmons

    Je kunt geen job krijgen bij de Walmart as je een jointje rookt (want dat wordt getest), maar het volstaat om gewoon te liegen over je drugsgebruik om een pistool te kunnen kopen? ONGELOOFLIJK!