Vreugdetaferelen op Gazastrook na aanslag Jeruzalem

UNKNOWN

Op de Gazastrook zijn vanavond spontane vreugdemanifestaties uitgebroken na de aanslag op een religieuze school in het westen van Jeruzalem, waarbij acht doden en tientallen gewonden vielen. Dat melden getuigen.

Onder andere in het kamp van Jabiliya, waar onlangs nog een moorddadige operatie van Israël gebeurde, reageerden de Palestijnen enthousiast. Door de luidsprekers werden slogans gescandeerd die de daders loofden. Ook in een Palestijns vluchtelingenkamp in het Libanese Beiroet werden vreugdeschoten gelost na het nieuws.

Een woordvoerder van het radicaal-islamitische Hamas, dat de Gazastrook controleert, noemt de aanval op de school een heldendaad als antwoord op de misdaden van Israël. Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken gaf te kennen dat de daders van de schietpartij op deze manier de kansen op vrede doden.

Volgens de Israëlische politie zijn de twee daders zelf doodgeschoten. Ze zouden een gordel met explosieven gedragen hebben, die ze niet tot ontploffing hebben kunnen brengen. (belga/lpb)