Vrachtwagenchauffeur bekent veroorzaken dodelijk busongeval Peru

De bus raakte dinsdag van een weg langs een klif en kwam honderd meter lager ondersteboven op een strand terecht bij de plaats Pasamayo. 52 mensen kwamen daarbij om het leven.
AFP De bus raakte dinsdag van een weg langs een klif en kwam honderd meter lager ondersteboven op een strand terecht bij de plaats Pasamayo. 52 mensen kwamen daarbij om het leven.
De vrachtwagenchauffeur die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij een ernstig busongeluk in Peru heeft bekend dat hij met zijn vrachtwagen de bus van de klif heeft gereden. Bij het ongeluk kwamen vorige week 52 mensen om het leven.

Tegen de man is nog geen aanklacht ingediend, maar een rechter bepaalde dat hij negen maanden in voorarrest moet blijven. Dat meldt de BBC. Slechts zes mensen overleefden het ongeluk. 

'Duivelsbocht'

De bus raakte dinsdag van een weg langs een klif en kwam honderd meter lager ondersteboven op een strand terecht bij de plaats Pasamayo, ten noorden van de hoofdstad Lima. De bus werd volgens de autoriteiten aangereden door een vrachtwagenchauffeur, die de macht over het stuur had verloren.

De 40-jarige chauffeur gaf de politie te kennen dat hij de bus inderdaad raakte op de weg die in de volksmond de 'duivelsbocht' heet. De kustweg staat bekend als zeer gevaarlijk en is door de overheid intussen gesloten voor bussen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.