Vrachtwagen schept menigte in Guatemala: zeker 18 doden

President Jimmy Morales.
AFP President Jimmy Morales.
In Guatemala zijn zeker 18 mensen om het leven gekomen doordat een vrachtwagen vanochtend op een menigte is ingereden. Onder de doden zijn vrouwen en kinderen. Eerder was nog uitgegaan van 32 overleden slachtoffers, maar na de middag werd het dodental naar beneden bijgesteld.

Het ongeluk gebeurde in het westen van het land. Een groep mensen was in de buurt van Nahuala de weg opgelopen omdat iemand door een auto was aangereden. Toen ze bij het ongeluk gingen kijken, werden ze zelf aangereden door de vrachtwagen, zegt een woordvoerder van de lokale brandweer.

Naast de 18 dodelijke slachtoffers, raakten ook 19 mensen gewond. 
Volgens de brandweer ging het er op de plek van het ongeval chaotisch aan toe. Daardoor ontstond eerder verwarring over het dodental.

De bestuurder van de truck is op de vlucht geslagen, zegt de politie. Hij zou zonder verlichting hebben gereden op een plek zonder straatverlichting.

Drie dagen rouw

De regering heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd. President Jimmy Morales heeft op Twitter zijn medeleven betuigd met de nabestaanden. Het is een van de dodelijkste verkeersongevallen in het land sinds jaren. In 2013 kwamen in Guatemala 43 mensen om het leven toen een bus van een klif reed.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.