Vrachtwagen rijdt in op minibus in Guinee-Bissau: 18 doden

Thinkstock
In het westen van het West-Afrikaanse land Guinee-Bissau zijn vrijdagavond achttien mensen omgekomen bij een frontale botsing tussen een minibus en een vrachtwagen. Dat meldden de politie en de hulpdiensten. Er vielen ook veertien gewonden, van wie er tien zwaargewond zijn.

Het ongeval gebeurde in Bissauzinho, op 24 kilometer ten westen van de hoofdstad Bissau. De vrachtwagen beladen met bakstenen had twee lekke banden en reek met grote snelheid toen de chauffeur de controle verloor en frontaal inreed op de overvolle minibus die vanuit de tegenovergestelde richting kwam.
In totaal vielen er achttien doden. Veertien gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis in Bissau. Tien van hen zijn er erg aan toe. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.