Vrachtwagen met xtc-afval vat vlam in woonwijk: "Dit is gestoord!"

Vrachtwagen met drugsafval in brand aan de Offenbachlaan in Eindhoven.
Bert Jansen Vrachtwagen met drugsafval in brand aan de Offenbachlaan in Eindhoven.
In Eindhoven heeft een vrachtwagen vol xtc-afval vanochtend vuur gevat. Door vrijgekomen giftige zoutzuurdampen kunnen twintig bewoners tot zeker vier uur vanmiddag hun huis niet in.   

De brandweer rukte vanochtend even voor half zeven uit na een melding in de Eindhovense wijk Blaarthem. Een vrachtwagen vol drugsafval stond in brand. De politie spreekt van een zeer gevaarlijke situatie, vooral door de zoutzuurdampen. "Het is natuurlijk gestoord als iemand zoiets doet zo dicht bij een flat", zegt een woordvoerder. "Maar het gevaar is inmiddels geweken. Er wordt nu verder onderzoek gedaan." Er is tijdelijke opvang geregeld voor twintig bewoners die hun huis uit voorzorg moesten verlaten.  

Nog geen tweehonderd meter verderop had de brandweer de avond ervoor al een andere vrachtwagen met drugsresten geïnspecteerd. Die stond vol met vaten en jerrycans, slordig opgestapeld in de laadbak. Rode vloeistof sijpelde zaterdagavond op straat en liep het riool in. Het is onbekend hoeveel chemisch afval is weggelekt. "Poeh, wat een lucht", klaagde een politieman ter plekke over de stank.

Vaten met drugsafval worden geregeld in het buitengebied gedumpt. 
Maar vrachtwagens vol chemische restanten van de productie van synthetische drugs midden in de stad lijkt nieuw: "Ik kan het me de afgelopen vijftien jaar niet herinneren", vertelt de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer ter plaatse. 

De brand in de ene vrachtwagen is geblust, de drugsresten van de andere wagen zijn door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd.

De resten van het vrachtwagen met drugsafval dat in brand heeft gestaan.
Bert Jansen De resten van het vrachtwagen met drugsafval dat in brand heeft gestaan.
Uit het vrachtwagentje dat geparkeerd stond in de Offenbachlaan in Eindhoven lekte een rode vloeistof.
Bert Jansen Uit het vrachtwagentje dat geparkeerd stond in de Offenbachlaan in Eindhoven lekte een rode vloeistof.
Uit het vrachtwagentje dat geparkeerd stond in de Offenbachlaan in Eindhoven lekte een rode vloeistof. Het busje bleek volgeladen met vaten en jerrycans. Een aantal vaten was omgevallen.
Bert Jansen Uit het vrachtwagentje dat geparkeerd stond in de Offenbachlaan in Eindhoven lekte een rode vloeistof. Het busje bleek volgeladen met vaten en jerrycans. Een aantal vaten was omgevallen.
De vloeistof sijpelde vanuit het vrachtwagentje de straat op en het riool in.
Bert Jansen De vloeistof sijpelde vanuit het vrachtwagentje de straat op en het riool in.
Met speciaal gereedschap brak de brandweer het voertuig open om te ontdekken dat het vrachtwagentje vol stond met vaten.
Bert Jansen Met speciaal gereedschap brak de brandweer het voertuig open om te ontdekken dat het vrachtwagentje vol stond met vaten.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Van Eersel Guy

    Dit is wel giftig en al de rest niet!???

  • François Nuyts

    Ja , en zeggen dat er hier zijn die zeggen (denken) dat het in Nederland allemaal beter gaat (is) .

  • Jo Van Caenegem

    In België was hij beboet geweest voor de vervuiling die hij veroorzaakte!